Personálie dneska ne. Času dost, překvapila Peake

26.06.2011 19:12

AKTUALIZOVÁNO Poslanci VV jednali o tom, co bude strana požadovat, aby zůstala ve vládě.

Personálie dneska ne. Času dost, překvapila Peake

Věci veřejné budou na jednání koaličních špiček trvat na tom, co oznámily po středečním jednání. Jde o zdanění hazardu, zvýšení daně z příjmu právnických osob a personální změny ve vládě. Po pětihodinovém jednání klubu to oznámil předseda strany Radek John.

Psali jsme:
Levice už ví, jak to dopadne. Žádný pád vlády. Véčka se drží koryt

Chceme mít jistotu

Místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová dodala, že poslanci na klubu jednali o jednotlivých stranických prioritách. Vyjednávací tým, který na koaliční schůzku jde, chtěl mít prý jistotu, že má podporu všech členů VV, řekla Klasnová.

"Je pro nás důležitá daňová reforma tak, aby nepoklesly příjmy státu. Navíc máme nové informace o výhledu na příští rok, jsme z nich velmi nervózní, a o tom bylo v podstatě celé to jednání," řekl John.

Doplnil, že další informace poskytne médiím až po jednání takzvané K9. Vyjednavači ODS, TOP 09 a VV se sejdou v 18:30 v Kramářově vile.

Na jména je ještě čas

Šéfka poslanců VV Karolína Peake před jednáním oznámila, že nedělní večer strana stejně presonální otázky vznášet nebude. "Jdeme jednat o programových věcech, o obsahu koaliční smlouvy, nikoliv o personáliích. Dneska budeme mít asi hodně práce s těmi obsahovými záležitostmi," řekla Peake. Dodala, že na jednání o personáliích je ještě čas. A nepřímo tak potvrdila slova opozice.

VV daly před časem svým partnerům ultimátum. Pokud se neuzavře do 30. června dodatek ke koaliční smlouvě, který by zohlednil jejich požadavky, odejdou z vlády. Opozice nevěří, že by tak strana, jejíž preference se pohybují okolí tří procent, učinila.

Psali jsme:
Véčka se sešla na klubu, chystají se na klíčové jednání

reklama

autor: ann

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…