Zeman a Fischer se v OVM vyrovnali Nečasovi se Sobotkou

27.06.2011 12:06

Dva bývalé premiéry si do posledních Otázek pozval moderátor Václav Moravec. Z hlediska sledovanosti rozhodně nešlo o chybný krok České televize, protože díl s Milošem Zemanem a Janem Fischerem přilákal k obrazovkám jeden z největších počtů diváků za poslední týdny.

Zeman a Fischer se v OVM vyrovnali Nečasovi se Sobotkou

Většinou se do diskusního pořadu České televize Otázky Václava Moravce dostanou hosté, kteří jsou hybateli nejdůležitějších událostí posledních několika dní. Tentokrát tomu bylo jinak. Moderátor po nedělním obědě přivítal bývalé předsedy vlády Miloše Zemana, o němž mluvil jako o důchodci z Vysočiny, a Jana Fischera, nynějšího viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj.

Na názory Zemana, který odešel z vysoké politiky už před devíti lety, a Fischera, jenž došéfoval úřednické vládě před rokem, bylo podle dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. zvědavo v první části OVM 580 tisíc diváků (398 tisíc na ČT1 a 182 tisíc na ČT24).

Expremiéry trumfla debata o odborářské stávce s Kalouskem

Údaje ještě prozrazují, že na obou programech se na první část Otázek Václava Moravce od 12 do 13 hodin dívali tři diváci z deseti, kteří byli v danou chvíli u obrazovek (celkový podíl na sledovanosti činil 29,31 procenta). Ve srovnání s ostatními díly OVM v posledních deseti týdnech patří pořadu se Zemanem a Fischerem pozice v popředí sledovanosti.

V posledních deseti týdnech přilákaly nejvíce diváků OVM s ministrem financí Miroslavem Kalouskem a předsedou OSŽ Jaroslavem Pejšou, které v neděli 12. června sledovalo od 12 do 13 hodin dohromady 638 tisíc diváků na ČT1 a ČT24. O týden později se za rokem od voleb ohlíželi premiér Petr Nečas a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka před zraky 585 tisíc diváků.

Možná spolu diskutovali kandidáti na Hrad

Přes půl milionu diváků (571 tisíc) bylo v posledních deseti týdnech zvědavo už jen na díl s Radkem Johnem po jeho odchodu z vlády a před volbou předsedy Věcí veřejných. Pokud by došlo na přímou volbu hlavy státu, byli poslední červnovou neděli k vidění dva prezidentští kandidáti. Zatímco Miloš Zeman by šel jen do přímé volby, jeho diskusní partner a možný sok Jan Fischer nevyloučil ani, že by se zúčastnil nepřímé volby.

K věci:

Dva expremiéři Zeman a Fischer vidí českou politiku skepticky  

Vláda je především nekompetentní. Zeman je u Moravce 

Konečně žádný Kalousek, těší se lidé na Moravce 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…