Paroubkův Benda se soudí s místopředsedou VV

27.06.2011 12:51

O kontroverzním politikovi Petru Bendovi z ČSSD nebylo již delší dobu slyšet. Nyní se ale do hledáčku médií dostává znovu.

Paroubkův Benda se soudí s místopředsedou VV

Ústecký krajský soud se opět začne zabývat sporem bývalého krajského předsedy sociální demokracie Petra Bendy a místopředsedy Věcí veřejných Tomáše Jarolíma.

Spor trvá dva roky

Politik s podivnou minulostí se už dva roky soudí kvůli článku ve čtvrtletníku Krajský ex-press. V něm ho Jarolím označil za asociálního demokrata a odmítl se za to omluvit. Informaci přinesl server Aktuálně.cz.

Jarolím tvrdil, že Benda nejprve uzavřel ve svém domě v Teplicích se sociálně slabými nájemníky nové smlouvy, vybral od nich peníze a pak je z vyhodil na ulici.

Přítel Paroubek. I něco víc?

Véčkař v textu podle serveru poukázal na možné majetkové propojení vlivného politika s expředsedou sociální demokracie Jiřím Paroubkem, kterému šel Benda za kmotra dcery.

Právní zástupce Pavel Hrtus tvrdí, že šlo o zásah do práv na ochranu osobnosti. "Jedná se o smyšlenky a domněnky bez reálného základu. Současně článek obsahuje hodnotící úsudky, které přesahují rámec přiměřené kritiky," řekl advokát už dříve.

Bendo, omluvu nečekej

Právník podle serveru nejdříve žádal po Jarolímovi omluvu mimosoudně. Komentátor a nynější politik ale v článku "Bendomovci - aneb žádná omluva nebude, pane Bendo" ještě přidal další výtky.

"Je to jediná možnost, jak před soudem otevřít všechny Bendovy kauzy. On sám totiž nikdy před soudem nestál," sdělil při prvním stání Jarolím. Soud byl poté odročen na neurčito kvůli změně vydavatele časopisu.

Benda podal v lednu trestní oznámení také na bývalého ministra dopravy Víta Bártu, který ho nazval kmotrem a nařkl jej z ovlivňování zakázek na ústeckém Ředitelství silnic a dálnic.

Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…