Škrty v rozpočtech jsou vražedné, tvrdí Klasnová

28.06.2011 8:13

Místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřina Klasnová doufá, že se koalice dohodne do čtvrtka. Jinak bude její strana považovat koaliční smlouvu za neplatnou. Klasnová trvá na požadavcích VV, aby se neškrtalo v resortech školství, vnitra a dopravy.

Škrty v rozpočtech jsou vražedné, tvrdí Klasnová

V neděli skončilo jednání K9 nezdarem. Koalice se neshodla na dodatku ke koaliční smlouvě. Strany TOP 09 a ODS nařkly Věci veřejné, že neustále mění své požadavky.

Zdanění hazardu by představovalo zajímavý příjem

Podle místopředsedkyně VV Kateřiny Klasnové se koalici v neděli podařilo shodnout na zdanění hazardu od 1. ledna 2012.

„Je zvláštní, že naši partneři chtějí raději nechat peníze loterijním společnostem, než aby investovali peníze do vzdělání a dopravní infrastruktury. To koneckonců bylo součástí koaliční dohody," připomíná Klasnová v deníku Právo.

SLEDUJEME téma vládní krize

„Ve chvíli, kdy můžeme mít zajímavý příjem do rozpočtu v podobě zdanění loterijních společností, je nesmysl se tomu bránit," dodala.

Rozpočtový výhled jde proti koaliční smlouvě

Ministerstvo školství by mělo příští rok přijít o devět miliard, v roce 2013 o 12 miliard a v roce 2014 o dalších 11 miliard. Podle Klasnové se jedná o vražedný záměr.

Škrtat se má také na ministerstvu vnitra, které by podle návrhu státní rozpočtu mělo přijít o čtyři miliardy následující dva roky. V roce 2014 přijde ještě o tři miliardy. To prý způsobí propouštění policistů.

„Jsem trochu nešťastná z výroků našich partnerů, že přicházíme stále s novými požadavky. O rozpočtovém výhledu jsme se dozvěděli na konci týdne a je to něco, co jde proti koaliční smlouvě," prohlásila Klasnová v deníku Právo.

Přesto Klasnová věří, že do 30. června najde koalice shodu. V opačném případě budou VV považovat koaliční smlouvu za neplatnou.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…