Zdravotně postižení se chystají na Hegera. Vyčítají mu nekomunikaci

28.06.2011 9:21

Členové Národní rady osob se zdravotním postižením dopoledne pořádají protestní happening před budovou ministerstva zdravotnictví nazvaný „Pane ministře, mluvte s námi“. Informuje o tom Český rozhlas na své webové stránce.

Zdravotně postižení se chystají na Hegera. Vyčítají mu nekomunikaci

Organizátoři protestní akci podle rádia pořádají proto, že jsou nespokojeni s komunikací ministerstva s občany o připravované reformě zdravotnictví.

Předsedy rady Václav Krása nesouhlasí především s rozdělením péče na standardní a nadstandardní. Národní rada osob se zdravotním postižením podle něj od listopadu zasílala své připomínky k novelám zákonů z dílny ministra Leoše Hegera, odpovědi se ale nedočkala.

„Politici pořád říkají, že u nás není definovaná standardní péče. To vůbec není pravda. Je seznam úkonů, bez něhož by žádný lékař nedokázal vyúčtovat zdravotní péči. A co není v seznamu úkonů, tak je péče, kterou si hradí každý občan sám. Takže ta standardní a nadstandardní péče je prostě definována," řekl v této souvislosti Krása pro rozhlas.

ParlamentníListy.cz informovaly v neděli tom, že Václav Krása se k první části reforny navržené ministrem  Hegerem na svém blogu na serveru Aktuálně.cz vyjádřil velmi jadrně. "To si z nás snad dělá pr..., né?" použil pro její hodnocení dokonce vulgární hlášku, kterou si vypůjčil z upoutávky na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, kdy tato slova pronáší festivalový prezident Jiří Bartoška.

"S panem Krásou je rizikové, že se nějak dohodnete, ale on pak v médiích prezentuje něco jiného," reagoval na to pro ParlamentníListy.cz mluvčí společnosti Mediagroup a bývalý mluvčí exministra Julínka Tomáš Cikrt. Podle něj je Krása "starý, mazaný lišák" a ví, jak má mluvit k lidem, kteří se bojí.

Související: 

Psali jsme:
Uhlazený Krása je v šoku. Pro vulgarismy nejde daleko
Václav Krása: To si snad někdo dělá p...., né, aneb tunel na občany!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…