Helena Fibingerová po operaci. Zůstává v péči lékařů

29.06.2011 5:31

ParlamentníListy.cz zjistily, že bývalá vrcholová sportovkyně a dosavadní členka Rady České televize Helena Fibingerová je po vážné operaci žlučníku na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Uherském Hradišti. Uštvali jí, řekl ParlamentnímListům.cz její manžel Jaroslav Šmíd.

Helena Fibingerová po operaci. Zůstává v péči lékařů

Někdejší mistryně světa a světová rekordmanka ve vrhu koulí Helena Fibingerová má vážné zdravotní problémy. Podle informací ParlamentníchListů.cz se v nemocnici v Uherském hradišti podrobila komplikované operaci žlučníku. Mluvčí nemocnice Ludvík Valouch nicméně odmítl redakci informaci vyvrátit či potvrdit.

Mluvčí mlčel, potvrdil až manžel

„Ať jde o Helenu Fibingerovou nebo kohokoliv jiného, takovou informaci vám nemohu potvrdit ani vyvrátit. Je třeba respektovat právo na utajení takových informací," odmítl mluvčí striktně dotaz redakce.

O něco sdílnější byl nicméně manžel Fibingerové Jaroslav Šmíd. „Vaše informace je pravdivá. A pravda je také to, že jí uštvali," reagoval Šmíd pro ParlamentníListy.cz. „Je po operaci a teď je na jednotce intenzivní péče a není na tom dobře. Má žlučové kameny a žaludeční vřed, což je důsledek fyzického a psychického vypětí. Kvůli mým problémům, které mám," dodal Šmíd.

Související: Manžel Fibingerové půjde do vězení. V opilosti řídil a zabíjel

Ten měl v květnu nastoupit do vězení na tři a půl roku za to, že v opilosti za volantem srazil cyklistu, který svým zraněním podlehl. Šmíd nicméně i přes rozsudek vinu popírá. Do vězení nenastoupil proto, že prý mu to neumožňuje jeho zdravotní stav, a to i přes to, že věznice v Brně, kam měl nastoupit potvrdila, že je schopna Šmídovi zajistit potřebnou péči. O případu obšírně informovala média.

Koulařka končí v Radě ČT

Helena Fibingerová navíc končí jako dlouholetá radní Rady České televize. Její mandát spolu s mandáty dalších tří kolegů z rady včetně dosavadního šéfa orgánu Jiřího Baumruka vyprší ve středu 30. června.

Čtěte také: Fibingerová i Baumbruk končí v Radě ČT

Jako radní České televize byla spolu s Baumrukem považována Helena Fibingerová za oporu dosavadního generálního ředitele České televize Jiřího Janečka, který 8.června oznámil, že hodlá k 31. srpnu ze zdravotních důvodů rezignovat na svůj post.

Ze zdravotních důvodů se tedy Fibingerová nebude moci zúčastnit dnešního jednání Rady ČT. Poslední schůze konaná za dobu platnosti jejího mandátu má začít zpracovávat podmínky výběrového řízení, které určí jméno Janečkova nástupce.

Letos dvaašedesátiletá Fibingerová byla od začátku sedmdesátých let československou jedničkou v hodu koulí. V této atletické disciplíně získala v roce 1983 zlato na mistrovství světa, mezi její úspěchy patří i bronzová medaile z olympijských her v Montrealu v roce 1976. Největší sbírku medailí vlastní z halových mistrovství Evropy v atletice: osm zlatých a tři stříbrné.
Po skončení sportovní kariéry působila jako podnikatelka či funkcionářka Českého atletického svazu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…