Marek Benda bude po Peake dočasně šéfovat ústavně právnímu výboru

30.06.2011 10:45

VÍME PRVNÍ Místopředseda Ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny Marek Benda z ODS bude zatím dočasně řídit tento výbor po Karolíně Peake z VV. Potvrdil to redakci ParlamentníchListů.cz.

Marek Benda bude po Peake dočasně šéfovat ústavně právnímu výboru

Dosavadní předsedkyně výboru a předsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných Karolína Peake post předsedkyně výboru opustí, protože se stane členkou vlády, podle koaličního dodatku dostane funkci vicepremiéra, předsedy legislativní rady vlády.

Nový předseda podle dohody koalice

„Nyní lze říci, že budu dočasně řídit výbor. Kdo bude novým předsedou zatím není jasné. Bude to předmětem koaličních jednání," řekl ParlamentnímListům.cz Benda s tím, že kdyby byla případně shoda na jeho jménu, funkci by neodmítl. Pokud by mělo zůstat křeslo Věcem veřejným, byla by novou předsedkyní patrně Jana Suchá, protože je jedinou další členkou výboru z této strany.

Předseda nejmenší koaliční strany Radek John uvedl, že dodatek koaliční smlouvy bude ještě dnes podepsán. VV se tak spokojí s tím, že budou mít ve vládě šéfku svého poslaneckého klubu Karolínu Peake a že svým člověkem nahradí Radka Šmerdu v čele resortu dopravy.

Čtěte také: Konec vládní krize. Véčka zůstávají v Nečasově kabinetu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…