Klaus tentokrát neváhal. Šmerdovu demisi přijal ihned

30.06.2011 12:17

AKTUALIZOVÁNO Prezident Václav Klaus přijal demisi ministra dopravy Radka Šmerdy. Nestranický ministr se na ní dohodl s premiérem Petrem Nečasem. V čele úřadu by jej měl vystřídat člen Věcí veřejných.

Klaus tentokrát neváhal. Šmerdovu demisi přijal ihned

Ministr dopravy Radek Šmerda se ve čtvrtek po dohodě s premiérem Petrem Nečasem (ODS) rozhodl k 1. červenci rezignovat na funkci. Jen krátce poté, co svůj úmysl oznámil, přijal jeho demisi prezident Václav Klaus. VV chtějí, aby funkci zastával člen jejich strany. 

Šmerda jde pryč, Peake nahoru

Výměna Šmerdy a také nástup první místopředsedkyně VV Karolíny Peake do funkce vicepremiérky a šéfky legislativní rady vlády jsou spolu s podpisem dodatku ke koaliční smlouvě podmínkou VV pro jejich další pokračování v koaliční vládě. Šmerdu ve funkci nahradí pražský tajemník VV Pavel Dobeš. 

Pracoval dobře

"Svoji práci dělal dobře a jeho odchodu je škoda," uvedl v prohlášení premiér Nečas. Se Šmerdou se prý dohodli, že je nezbytné, aby ministr dopravy, který se bude muset příští rok řídit státním rozpočtem, byl u jeho přípravy včetně své resortní kapitoly od začátku. 

Klaus uvedl, že od premiéra zatím dostal jen demisi Šmerdy, žádné další návrhy na změny ve vládě mu premiér spolu s ní nepřinesl. 

Čtěte:

Šmerda popírá Bártův vliv: Nastrčený panáček nebudu

Šmerda odvolal Bártovu náměstkyni. S návratem Bárty nepočítá

Moravec jako zemědělec amatér. Šmerda jej musel opravovat


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie obvinila 5 zaměstnanců ROP Severozápad včetně Šulce

14:38 Policie obvinila 5 zaměstnanců ROP Severozápad včetně Šulce

Policie obvinila z porušování povinností při správě cizího majetku pět bývalých a současných zaměstn…