Nový ministr dopravy? I rozhlas tvrdí, že ve hře je jen Dobeš

30.06.2011 15:40

Zatímco webová média už krátce po poledni přinesla ifnformaci o tom, že příštím ministrem dopravy bude volební manažer VV, devětadvacetiletý Pavel Dobeš, Český rozhlas dlouho zmiňoval, že ministrem bude možná náměstek ministra dopravy Lukáš Hampl, který do VV nedávno vstoupil. Podle informací Práva ale Hampl již o své kandidatuře neuvažuje, naopak je ve hře zpátky poslanec Petr Skokan a právě Pavel Dobeš. Prý se rozhodne mezi Dobešem a Skokanem. Později pouze Dobešovo jméno skloňoval i Radiožurnál.

Nový ministr dopravy? I rozhlas tvrdí, že ve hře je jen Dobeš

Koaliční vláda bude pokračovat. Věci veřejné se dohodly s ODS a TOP 09 na dodatku ke koaliční smlouvě. Podepíší ho odpoledne. Součástí dohody je podle předsedy VV Radka Johna i garance čtyř ministerských křesel pro jeho stranu.

Ve vládě skončí ministr dopravy Šmerda, který před dvěma měsíci nahradil neoficiálního šéfa VV Víta Bártu. „Předal jsem panu premiérovi do rukou rezignaci, a to k 1. červenci 2011," potvrdil sám ministr Šmerda. Kdo jej nahradí, zatím Věci veřejné tají. 

Související:

Do vlády nově s největší pravděpodobností zamíří místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake. Má se stát vicepremiérkou a šéfkou legislativní rady vlády. Současně se jí mají rozšířit pravomoci tak, aby ze svého úřadu mohla bojovat s korupcí.

Co doprovází dohodu:
Marek Benda bude po Peake dočasně šéfovat ústavně právnímu výboru

Podle předsedkyně Poslanecké sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslavy Němcové je dohoda pro ODS přijatelná.

„Mrzí mě co tomu předcházelo a také otrávení veřejnosti, která už nevěřila, že vláda je schopna programově něco dělat. To je neomluvitelné. Když už jsme si tím martyriem prošli, tak je tato dohoda pro mě přijatelná. ODS nikdy nezpochybňovala, že budou mít VV čtyři ministry," řekla Němcová v rozhovoru pro Český rozhlas s tím, že časté střídání ministrů úřadům neprospívá.

Rozhlas také připomíná, že dohodu, kterou mají koaliční partneři podepsat odpoledne, kritizuje opozice. Podle místopředsedy sociálních demokratů Jiří Dienstbiera jde Věcem veřejným jen o udržení ministerských křesel. „Zjevně je jim přednější setrvání této vlády za každou cenu," řekl Dienstbier.

Kdyby byly nové volby, Věci veřejné by se podle něj do sněmovny nejspíš nedostaly. „Všichni tuší, že v případě, že by se konaly nové volby, tak by ve sněmovně nebyly buď vůbec, nebo ve značně pošramoceném stavu," dodal místopředseda ČSSD.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…