Ukřivděný John: Já jsem na vnitru zasel a teď to sklízí jiný

30.06.2011 22:54

Předseda Věcí veřejných Radek John hodnotí prozatímní působení své strany ve vládě jako nadmíru pozitivní. Jako nejpodstatnější body, kterých VV dosáhly, vyjmenoval v ČT zdanění hazardu či zrušení anonymních akcií. „Když chcete zaplatit zmetka, dáte mu anonymní akcie,“ vyjádřil se na jejich adresu.

Ukřivděný John: Já jsem na vnitru zasel a teď to sklízí jiný

Během pořadu Události, komentáře si ovšem Radek John protiřečil. Nejprve zdůraznil, že nejdůležitější pro Věci veřejné byla čtyři ministerská křesla. „Pro nás bylo největší prioritou mít čtyři ministry. To bylo tak důležité, že všechny ostatní podmínky, které naši koaliční partneři neakceptovali, jsme brali za jejich věc. ... Nejede vlak přes to, že by Věci veřejné neměly čtyři ministry," řekl konkrétně. Zároveň ale také vyjmenovával jednotlivé reformy, které je potřeba dotáhnout do konce.

SLEDUJEME téma: vládní krize

„Silnější zastoupení ve vládě není kvůli korytům, ale protože se to ve dvou jednoduše nedá stihnout," navazoval na některé výroky poslance VV Víta Bárty, který také odmítal jakoukoliv „honbu za koryty".

Na ministerstvu dopravy nahradí Radka Šmerdu Pavel Dobeš, kterého navrhly VV. Nejprve to John nechtěl přiznat, ani když se moderátor odvolával na ČTK. „Během zítřka bude jasno," mlžil. Po potvrzení, že jde o výrok z úst místopředsedkyně strany Karolíny Peake, přiznal, že se s premiérem skutečně jednalo o Dobešovi. "S Karolínou Peake sehraje velmi kladnou roli. Ve vládě se budou bít jako lvi," řekl vzápětí.

Související:
Pavel Dobeš by se měl stát novým ministrem. John tomu nechtěl věřit

„Odstoupili jsme z ministerstva vnitra, aniž bychom tam cokoliv spáchali," hájil své působení na ministerstvu John. „My jsme tam zaseli a teď, když to klíčí, tak to sklízí někdo jiný," posteskl si, že to považuje za velkou křivdu.

„Dnes jsme se shodli, že by bylo moc užitečné, kdybychom se šest neděl neviděli," poznamenal John k jednáním vládních špiček. Uznal ale, že by to zároveň nebylo možné. Už jen proto, že to je jejich práce.

Čtěte více:
Potvrzeno. Véčka zůstávají v Nečasově vládě. Jak všichni říkali

Zemětřesení pokračuje. John v čele regionálního výboru?

Foto: Hans Štembera

Nečas byl varován: John a Bárta budou ničit vládu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…