Detektiv špehoval Klausovy přátele a Paroubkovy oponenty

01.07.2011 7:54

Detektiv špehoval telefony přátel prezidenta Klause a oponentů Jiřího Paroubka. Prezident kauzu označil za skandální. K čemu měly informace z prezidentova okolí posloužit? A kdo si je objednal? Údajně to může být i agentura ABL, ta to ovšem popírá.

Detektiv špehoval Klausovy přátele a Paroubkovy oponenty

Detektiv Marian Hudec sledoval telefony nejen spolupracovníků Václava Klause, ale i jeho blízkých přátel. Stejně tak se ovšem detektiv zaměřil na špehování lidí, kteří sympatizují s ČSSD, ale ne s expředsedou Jiřím Paroubkem. Informaci přinesl deník MF Dnes, který zároveň uvádí, že informace mohla přebírat bezpečnostní agentura ABL. Ta to však popírá.

Policista nanosil v letech 2009 a 2010 k soudu žádosti o lustraci 69 čísel. Některá se přitom opakují, Hudec je špehoval pravidelně. Jsou mezi nimi šéf pražské Štvanice Václav Šavrda, se kterým prezident chodívá hrát tenis, nebo spolupracovník Miloše Zemana Miroslav Šlouf, kterého v minulosti donutil k odchodu z ČSSD právě Jiří Patoubek.

SLEDUJEME téma: Nelegální sledování telefonů


Sledoval i novináře

Za zmínku stojí, že mezi sledovanými figuruje i bývalý Paroubkův spolupracovník Jiří Ovčáček, který v současnosti pracuje jako redaktor deníku Právo a expředseda ČSSD nešetří kritickými výroky na jeho adresu.

Ovčáčkovy novinové texty byly ostatně jedním z důvodů, které Paroubka vedly k založení portálu VašeVěc.cz, o němž se expředseda sociální demokracie opakovaně vyjadřuje jako o jediném opravdu opozičním médiu v České republice.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…