Hrozí návrat Bártových dopravních plánů, varuje Šmerda

01.07.2011 16:10

Odstoupivší ministr dopravy nestraník Radek Šmerda se obává, že na stůl k projednání vrátí návrhy bývalého ministra dopravy Víta (Bárty (VV), které Šmerda považuje za nesmyslné. Dojde i na zpoplatnění okresních silnic?

Hrozí návrat Bártových dopravních plánů, varuje Šmerda

Radek Šmerda působil v pozici ministra dopravy jen velmi krátce, přesto ve funkci nezahálel a snažil se připravit koncepci rozvoje dopravní infrastruktury do roku 2013. Koncepci svého předchůdce Víta Bárty (VV), která vzhlížela až k roku 2025 totiž Šmerda považoval za nesmyslnou. Teď se původní plány nejspíš vrátí na stůl. Zprávu přinesl server Novinky.cz.

VV budou opět mít čtyři ministry

Aby mohl dokončit práci, chtěl Šmerda ve funkci zůstat alespoň do září tohoto roku, ale poslanci nejmenší vládní strany trvali na jeho odchodu. Chtěli mít na ministerstvu svého člověka, což se s příchodem nového ministra Dobeše podařilo. Spolu s vicepremiérkou Karolínou Peake tak Věcí veřejné opět získají čtyři ministerská křesla ve vládě.  

Na otázku Práva, jestli se teď Bártova superkoncepce pod novým ministrem vrátí do hry, odpověděl Šmerda: „Je bohužel pravděpodobné, že se ta nesmyslná superkoncepce bude znovu prosazovat, stejně jako další původní Bártovy záměry, jako je výstavba dálnic soukromými investory nebo mýtné i na okreskách."

Na otázku, co bude Šmerda dělat dál, odpověděl, že uvažuje o práci pro polostátní firmu a následném odchodu do soukromé sféry.

Související:

P. Dobeš (VV): Výzvu vést ministerstvo dopravy přijímám s hlubokým respektem

Bárta představil superkoncepci. Je to antistrategie, tvrdí opozice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…