Jiří Havel z ČSSD tvrdě útočí na Nečase. Téměř vulgárně

02.07.2011 16:50

Máme vládu. Měli jsme prý i horší. Jen těžko vzpomenout kdy. Tak komentuje končící vládní krizi mluvčí stínové vlády ČSSD pro hospodářskou politiku Jiří Havel a pro ostrá slova nejde nijak daleko.

Jiří Havel z ČSSD tvrdě útočí na Nečase. Téměř vulgárně

Vládní krize je zažehnána. Představitelé koalice si oddechli a opozice se směje. Mluvčí stínové vlády ČSSD pro hospodářskou politiku Jiří Havel dokonce označuje nového ministra dopravy Pavla Dobeše (VV) za Bártova pejsánka a o premiérovi Petru Nečasovi (ODS) tvrdí, že nemá příliš silný svěrač. Havlova úvaha vyšla na blogu Aktuálně cz.

Pokus o vládu bez VV nevyšel

Havel má za to, že za poslední vládní krizí byla skryta snaha vytvořit stabilní vládu ve složení ODS, TOP 09 a několika přeběhlíků z VV, na které by byl spoleh. Osnovatelem pokusu měl být poslanec Petr Tluchoř (ODS). Podle autorova názoru nevyšla celá akce především proto, že na veřejnost pronikla známá nahrávka poslankyně Kristýny Kočí, kde si, co do výrazových prostředků, mladá poslankyně nebrala servítky.

TÉMA: Peníze za mlčení ve VV

Exministr Vít Bárta (VV) prý vše stihl včas zarazit, ovšem za cenu toho, že se VV staly napříště nevolitelnou stranou, které nadále nepůjde o nic jiného, než se udržet u moci, protože v příštích volbách nezmizí z politické scény.

Připomeňte si: Nahrávka Kočí

„A tak zbylo Bártovi jediné. Nečase prudit a prudit a prudit. Klást nové a nové „požadavky" za svou pidistranu, svolávat mu koaliční devítku a dělat skandály, až se premiér podělá a povolí. A Nečas, který nemá zrovna silný svěrač, povolil. Vydal Bártovi zpátky ministerstvo dopravy. Ministrem se stal nejvěrnější Bártův pejsánek, a další křeslo dostala místopředsedkyně Peake," vypočítává výsledky koaličních dohod Havel a jak vidno, ani on se v hodnocení vlády nikterak nemírní.

Související

Mafie ABL a chapadla chobotnice posilují. Opozice k nováčkům u Nečase

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…