Bárta hořekuje. Urychlili jsme zdanění hazardu. Bulvár mě dál vláčí

05.07.2011 21:19

Bojuje nejmenší vládní strana o programové body nebo o peníze ze státních zakázek? Česká veřejnost se stále nemůže shodnout. Někteří lidé nenechají na VV a jejich faktickém šéfovi Vítu Bártovi nit suchou, jiní ho hájí do morku kostí a doporučují mu vystoupení z koalice, aby VV zůstaly ve sněmovně i po dalších volbách.

Bárta hořekuje. Urychlili jsme zdanění hazardu. Bulvár mě dál vláčí

Čtenářka serveru ParlamentniListy.cz vyjádřila jednoznačnou podporu bývalému ministru dopravy Vítu Bártovi (VV), když mu doporučila, aby Véčka potopily současnou vládu, protože Věci veřejné pouze doplatí na nesmyslné reformy silnějších partnerů ODS a TOP09 a nakonec zmizí na smetišti dějin. Bártovi položila také otázku, zda má zapotřebí nechat se vláčet bulvárem.

Sledujeme téma: Vládní krize

„Věřte mi, že nemám žádnou radost, když, jak píšete, se mnou vláčí bulvár. V politice se Věci veřejné snaží dosáhnout maximum toho, co mají ve svém programu. Jen namátkou, do dodatku koaliční smlouvy jsme prosadili  zdanění hazardu už od 1. 1. 2012. Tento krok přinese do státního rozpočtu minimálně 5 miliard korun. Díky za podporu," uzavírá bývalý ministr dopravy.

Rychle se aklimatizovali mezi dinosaury

Dlouhodobě se ovšem ukazuje, že nejmenší vládní strana vládu Petra Nečase (ODS) nejspíše neopustí. Ostatně, jak napsal sám guru strany další z našich čtenářek Blance, VV se snaží být v koalici konstruktivní a prosadit maximum ze svého programu.  Na tuto snahu ostatně poukazuje i zdanění hazardu.

Připomeňte si: peníze za mlčení ve VV

Politolog Lukáš Jelínek ovšem pro ParlamentniListy.cz uvedl, že z programových snah VV nezůstal kámen na kameni. Véčkařům prý jde jen o ministerská křesla a peníze ze státních zakázek.

Dále čtěte:

Slabina Véček. Sedm poslanců, kteří kývnou ODS či TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…