Jezevec Zeman skončí jako veverky. Politolog varuje

07.07.2011 11:37

Politolog Josef Mlejnek varuje před případným nástupem Zemana na Hrad. Stejně jako VV představují jen maskota, který kryje zájmy ABL, bude prý Zeman krýt zájmy společnosti Lukoil a ruského státu. Naznačují to lobbistické vazby Zemanova spolupracovníka Miroslava Šloufa i Zemanovy smířlivé postoje k zahraniční politice Ruska.

Jezevec Zeman skončí jako veverky. Politolog varuje

Miloš Zeman má před sebou prakticky poslední šanci navrátit se na politické výsluní. Výtahem k opětovnému přerodu v politickou hvězdu se mu má stát přímá volba prezidenta. Podle politologa Josefa Mlejnka ml. sice zeman má šanci na úspěch, ale nejspíš půjde ve stopách nejmenší vládní strany VV. Jeho komentář přinášejí dnešní Lidové noviny (LN).

Marketingový maskot ve výloze a temný kapitál ve skladu

Exministru dopravy Vítu Bártovi (VV) posloužil Radek John v roli předsedy jako užitečný maskot. Sám John by na vstup do politiky neměl dost peněz, protože kampaň není zadarmo, ale Bárta mu nabídla kapitál.

„Je-li Radek John maskotem Víta Bárty. Logicky se nabízí otázka, koho maskotem je Miloš Zeman. Bezprostřední odpověď zní: Miroslava Šloufa. Ovšem Šlouf je lobbistou ruského ropného gigantu Lukoil," upozorňuje Mlejnek.

Dále čtěte:
Miloš Zeman zaskočil Gorbačova třílitrovou slivovicí

To, že by Zeman mohl v roli prezidenta chránit zájmy této firmy potažmo ruského státu, ostatně naznačují i nedávné výroky Zemana v oblasti zahraniční politiky, když se na konferenci Evropa sjednocená a svobodná zastával východního bratra. Postavil se proti uznání Kosova, uznání neprojevil ani akcím NATO V Afghánistánu. Ostře se opřel i do protiruského státu Gruzie, když prohlásil, že gruzínský prezident má za hrdiny Stalina a Beriju.

Související: Islám je nepřítel, řekl Zeman. Svérázný penzista, usmál se kníže

Mlejnek následně připouští, že další Zemanův výrok, který na konferenci zazněl k problematice islámu sice nebyl v zájmu Ruska, ale podle politologa měl posloužit jen jako kouřová clona pro ty, kdo by se chtěli moc vyptávat. Jak Mlejnek připomíná, věta, že neexistují radikální a umírnění muslimové, ale jen muslimové, stejně jako neexistují radikální a umírnění komunisté, zní z úst bývalého člena KSČ obzvlášť pikantně.

K věci: Kocáb očesal lidská práva jen na romskou otázku, míní Joch

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …