Sazka u soudu vyhrála nad Tipsportem. Udrží dominanci na trhu?

08.07.2011 14:40

Číselnou loterii společnosti Topsport soud zakázal dřív, než vůbec začala, kvůli názvu. Sazku však v souboji s konkurencí čeká ještě tvrdý boj. Za deset dní totiž odstartuje loterie firmy Fortuna.

Sazka u soudu vyhrála nad Tipsportem. Udrží dominanci na trhu?

Společnost Tipsport přišla o reklamní tahák. V pondělí chce zpustit novou loterií, která má konkurovat Sportce. Firma chce ale svou novou hru pojmenovat Tipsportca, proti čemuž se ostře postavila společnost Sazka. Neváhala dojít až k soudu. Informuje o tom Česká televize.

Prý by se narušila práva k ochranné známce Sazky na hru Sportka. A soud dal Sazce zas pravdu, když svým předběžným opatřením. Tipspotca tak ani nespatří světlo světa.

"Městský soud v Praze rozhodl ve prospěch Sazky a vydal usnesení o předběžním opatření. Na základě něj je Tipsport povinen zdržet se dočasně užívání označení Tipsportca pro název jakéhokoliv svého produktu. V praxi to znamená, že musí číselnou loterii přejmenovat," uvedla mluvčí společnosti Sazka Lenka Tichá.

Sazka nemá vyhráno

Mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava informaci potvrdil. Nefungují už ani webové stránky Tipsportcy a mizí také reklama na novou loterijní hru. Ke startu projektu tak možná vůbec nedojde.

Sazka však nemá v souboji s konkurencí vyhráno. V případě Tipsportu jde jen o dočasné rozhodnutí, na definitivní verdikt soudu o případném zákazu názvu se teprve čeká. V pondělí 18. července navíc odstartuje další konkurenční číselná hra Fortuna Lotto společnosti Fortuna, která možná Sazce řádně zatopí.

Sledujeme téma: Kauza Sazka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …