Premiér možná padne. Ale tato vláda tu bohužel vydrží, míní Tejc

08.07.2011 23:23

Stínový ministr vnitra Jeroným Tejc ČSSD má za to, že premiér této pravicové vlády možná padne, ale vláda vydrží i další tři roky. Řekl to v pořadu PressKlub na Frekvenci 1. Později vyloučil vznik velké koalice s ODS a srovnával aféru Stanislava Grosse se současnou kauzou ministra obrany Alexandra Vondry (ODS).

Premiér možná padne. Ale tato vláda tu bohužel vydrží, míní Tejc

Hostem moderátora Luboše Xavera Veselého v PressKlubu na Frekvenci 1 byl stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc. Na současné vládě nenechal nit suchou. Na otázku, za co by kabinet Petra Nečase pochválil, odvětil, že by musel dlouho přemýšlet. Špatných vlastností ovšem našel hned několik. Tou nejhorší je prý nedůvěryhodnost vlády. 

„Je možné, že se vláda přeskupí, možná nevydrží ani premiér, ale čekám, že tato vláda přečká i další tři roky. Pokud premiér padne, nečekám, že prezident ČSSD pověří sestavením vlády. Za současné situace ve sněmovně nemá ČSSD ani dost možností k sestavení vlády, proto prosazujeme předčasné volby," prohlásil Tejc

Vláda i opozice se chválí sama

Stínový ministr vnitra kategoricky vyloučil i případný vznik velké koalice tedy společné vlády stran ODS a ČSSD, zvláště v situaci, kdy u občanských demokratů sedí lidé, kteří myslí jen na škrtání. V zápětí však vychválil ČSSD. Jeho strana se prý chová jako konstruktivní opozice a neuplatňuje politiku nulové tolerance vůči vládě tak, jako ODS.

„Ostatně, vláda se chválí sama a dokonce si na to chce najmout PR agenturu," dodává k tématu Tejc. Nabízí se však otázka, do jaké míry lze hovořit o konstruktivní opozici ve chvíli, kdy na vládě jeden z jejich poslanců nevidí nic pozitivního.

Grosse a Vondru nelze srovnávat

Novináři se v posledních týdnech intenzivně věnují kauze současného ministra obrany Alexandra Vondry (ODS) a firmy ProMoPro. Jak je to ale s dědictvím Sanislava Grosse, už se s ním strana vypořádala?

Podle Tejce nelze oba případy srovnávat a to především proto, že Stanislav Gross už z politiky odešel, zatímco pánové Alexandr Vondra či ministr financí Miroslav Kalousek v ní dál zůstávají.

SLEDUJEME TÉMA Kauza Vondra

Zneužije Kubice postavení ministra?

Na přetřes přišla také otázka, jak se Tejc dívá na to, že se ministrem vnitra po Radku Johnovi (VV) stal Jan Kubice, který podle ČSSD svým vystoupením ovlivnil výsledek voleb v roce 2006 v neprospěch levice.

„Nechtěl jsem věřit, že se pan Kubice stane ministrem, ale dnes se s ním snažím komunikovat ve věcné rovině. Mám obavu, aby svou ministerskou pozici nezneužil ve volebním boji podobně, jako to udělal už jednou," strachoval se stínový ministr vnitra.

Přesto, že pana Kubiceho považuje za introvertního člověka a vadí mu, že ministr nechodí na interpelace, považuje ho Tejc za lepšího ministra než Johna, protože neuráží policisty, jako to prý dělal současný šéf nejmenší vládní strany, když o nich říkal, že jsou líní.

Více:

Tejc (ČSSD): Dům duchů Jana Kubice

Tejc: Reforma nebo deforma občanského práva?

Tejc (ČSSD): Vyšetřování Bártova "obálkovného" budí závažné pochyby


 

##PROFIL 275##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…