Zelení otevírají kavárnu. Tam, kde se malý byt prodává za 7 milionů

09.07.2011 21:33

VÍME PRVNÍ Strana předsedy Ondřeje Lišky aktuálně laboruje na hranici statistické chyby. Poslední STEM i měření SANEPu jí přiřknulo přibližně 2,5 procentní bodu. Ani to ovšem v boji o návrat na výsluní bývalé vládní straně nevadí.

Zelení otevírají kavárnu. Tam, kde se malý byt prodává za 7 milionů

Taky proto se mezi příznivce a členy Zelených dostal dopis, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici: "Předseda Ondřej Liška vás srdečně zve na otevření Zelené kavárny. Kavárna bude otevřena ve spolupráci s našimi podporovateli a bude součástí Zeleného centra v Praze, kde byla též nově zřízena Hlavní kancelář Strany zelených."

Kavárna má být podle našich informací nejen neformálním prostorem pro aktivity a setkávání, ale také má pomoct částečně financovat provoz strany. "Jedná se v mnoha ohledech o unikátní projekt, který se může přenést i do jiných krajů," uvedl ve svém sdělení Ondřej Liška.

Jelikož se pozvánka na "otvíračku" dostala na internet, zejména pak na sociální síť Facebook, reakce zainteresovaných na sebe nenechaly dlouho čekat. "Aby pak v Nových stanovách nebylo podmínkou členství, 10x kafe za rok v Zelené kavárně," uvedl David Hynek. "Na to aby se někdo stal členem nebo příznivcem strany Zelených nestačí jen kafe nebo guláš jako u jiných stran, normálním lidem, kteří chodí do přírody, se stačí jen porozhlédnout," glosoval Milan Nesměrák. Ondřej Liška ani nikdo další z vedení partaje se do debaty nezapojil. Kavárna by měla stát na Senovážném náměstí v Praze a s jejím otevřením se počítá ve čtvrtek 14. července.

Jak ParlamentnímListům.cz podotkl makléř serveru Bydlení, jedná se o velice luxusní lokalitu. "Například já osobně zde nabízím byt 2+1 o výměře 45 metrů za 7 milionů korun."  

Ceny nájmu se přitom v této lokalitě pohybují kolem 4 - 6 tisíc korun za metr čtvereční.

V polovině února 2006 překročily volební preference Zelených 5 procent potřebných pro vstup do Poslanecké sněmovny, což vyvolalo zájem médií a zjevně další růst preferencí od nerozhodnutých voličů. V dubnu toho roku se většina agentur pro výzkum veřejného mínění shodla na 10 - 11 procentech preferencích (v Praze až 17 procent).

V roce 2009 ovšem následovala drtivá porážka ve volbách do Evropského parlamentu a Bursíka nahradil Ondřej Liška. Strana pod jeho vedením neuspěla ale ani ve volbách do Poslanecké sněmovny. Loni dostala 2,44 procenta, míň než Zemanovci či Suverenita.

Více ke straně:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…