John: Bárta šéfposlancem? Bude dobře. Když ne, bude také dobře

09.07.2011 20:12

Věci veřejné budou v úterý vybírat nového šéfa poslaneckého klubu. Vystřídá Karolínu Peake po jejím nástupu na post vicepremiérky pro boj s korupcí John, Bárta nebo někdo jiný?

John: Bárta šéfposlancem? Bude dobře. Když ne, bude také dobře

„Především musíme zjistit, kdo ohlásí nominaci. Každý se musí představit a pak rozhodne volba. V této chvíli se nedá vůbec čekat, jak to dopadne. Záleží na tom, kdo zvedne ten prapor a 21 lidí pak rozhodne," uvedl předseda VV Radek John v rozhovoru pro on-line deník Týden.cz. Že by se ale on sám ucházel o křeslo předsedy poslaneckého klubu, to odmítá.

„Předseda strany se opravdu neuchází o místo v poslaneckém klubu. To už bych dělal opravdu všechno," nechal se slyšet John.

Podle jeho slov jsou klub schopni vést tři nebo čtyři lidé. Ve spojitosti s uprázdněným křeslem po Karolíně Peake hovoří John o místopředsedech strany Viktoru Paggiovi a Radimu Vysloužilovi nebo o poslankyni za Moravskoslezský kraj Janě Drastichové.

A jak vidí formální předseda nejmenší vládní strany případnou kandidaturu korupčními skandály zmítaného faktického šéfa VV Víta Bártu?

„Jestli půjde do kandidatury a představí smysluplný projekt a 21 lidí ho zvolí v tajné volbě, tak dobře. A jestli zvolí někoho jiného, tak tady dobře," řekl John.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…