Hušáka nepustili přes hranice, a tak se nekonala valná hromada Sazky

11.07.2011 18:09

Akcionáři Sazky se v pondělí dopoledne sešli kvůli volbě nového představenstva. Mimořádně svolaná valná hromada se ale nekonala, protože se nedostavil předseda představenstva Sazky Aleš Hušák. Zůstal v zahraničí kvůli problémům s cestovními doklady.

Hušáka nepustili přes hranice, a tak se nekonala valná hromada Sazky

Podle předsedy Českého svazu tělesné výchovy Pavla Kořana je možné, že Hušák doklady ztratil nebo mu byly ukradeny. Podrobnosti nezná, ráno pouze obdržel informaci, že se Hušák nemůže dostat do České republiky.

Valnou hromadu musí zahájit předseda představenstva

Hušák jako předseda představenstva Sazku musí valnou hromadu zahájit. Vyplývá to ze stanov. Na programu pondělní valné hromady, kterou svolala Česká obec sokolská, byla volba nového představenstva.

SLEDUJEME téma kauza Sazka

„Minoritní akcionáři navrhli, aby valnou hromadu zahájil předseda dozorčí rady, hlavní akcionář ČSTV s tímto krokem ale nesouhlasil," řekla serveru iDnes.cz mluvčí insolvenčního správce Sazky Lenka Tichá.

Valná hromada se proto přesune na další týden. „Aby nebyl výsledky valné hromady zpochybňovány, nedojde k žádné újmě, když se vše projedná na valné hromadě svolané dozorčí radou na 19. července," prohlásil Kořan.

Dozorčí rada čeká na rozhodnutí soudu o odvolání proti konkurzu Sazky

Podle Tiché předpokládala dozorčí rada při svolání mimořádné valné hromady, že soud do zmíněného data rozhodne o odvolání proti rozhodnutí o konkurzu Sazky. Mluvčí vrchního soudu Jan Fořt oznámil, že se soud kvůli velké vytíženosti pokusí rozhodnout do konce července.

Dozorčí rada Sazky je obsazena zástupci sportovních svazů, předsedou je Kořan. V představenstvu Sazky je teď pouze jeho předseda Hušák, ostatních šest členů z něj postupně odstoupilo. Zvolení nových členů nebude mít na chod firma v podstatě žádný vliv. Důležitá rozhodnutí teď za Sazku dělá pouze její insolvenční správce Josef Cupka.

Proti konkurzu Sazky se odvolal Aleš Hušák a skupiny Penta a E-Invest prostřednictvím společnosti Galdiolus. Podle nich byl konkurz vyhlášen v rozporu s insolvenčním zákonem.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…