Za demolici stadionu na Štvanici se zaplatilo téměř 33 milionů

13.07.2011 15:10

Magistrát hlavního města Prahy zaplatil téměř 33 milionů korun za bourání stadionu na Štvanici. Cena se ještě zvýší kvůli zachování cenných částí stavby. Radnice chce rozvázat smlouvu se stávajícím vlastníkem pozemků, aby na Štvanici mohla vyrůst hokejová síň slávy. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Za demolici stadionu na Štvanici se zaplatilo téměř 33 milionů

Za demoliční práce dostala firma Šamonil celkem 32 milionů a 750 tisíc korun. Strhla k zemi obě části stadionu a zajistila likvidaci odpadu a následnou úpravu terénu. Podklady k tomu vypracovala společnost Mat-Projekt za 798 650 tisíc korun.





Podmínkou demolice bylo zachování jedné tribuny a dalších cenných částí

„Na zakázku byl vypracován oponentní posudek, radě se zdála standardní. Museli jsme jednat rychle," řekla serveru Aktuálně.cz radní zodpovědná za městský majetek Aleksandra Udženija (ODS).

Podle Udžniji se cena projektu ještě zvýší kvůli požadavku památkářů, aby se jedna z tribun ručně rozebrala a uchovaly se další cenné části.

Radnice Prahy 7 nařídila zbourání stadionu na konci května. Objekt byl ve špatném stavu a na začátku roku se v něm dokonce propadla střecha. Vlastník stadionu Apex-Club a pražský magistrát dostali pokutu za havarijní stav štvanického stadionu.

Radnice chce na místě stadionu nové kluziště a hokejovou síň slávy.

Zatím není jisté, co bude na místě hokejového stadionu. Před deseti lety město pronajalo pozemky společnosti Meridianspa. Ta na nich chtěla postavit sportovní a relaxační centrum s bazénem.

Radní Udženija ale hodlá smlouvu vypovědět, protože by na Štvanici mělo vzniknout nové kluziště a hokejová síň slávy. Radní se prý bude snažit vyhnout případným soudním sporům.

Sdružení Acta non verba už podalo na pražskou radnici trestní oznámení. Prý se o kulturní památku dostatečně nestarala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…