Peake chce s Michálkem bojovat proti korupci

13.07.2011 21:23

Karolína Peake má jakožto vicepremiérka pro boj s korupcí možnost najmout si dvě desítky externistů. Mezi nimi by ráda viděla i Libora Michálka, spojeného s kauzou kolem bývalého ministra životního prostředí Pavla Drobila. Michálek zatím tuto nabídku zvažuje.

Peake chce s Michálkem bojovat proti korupci

"Nějaká míra zájmu projevena byla, zatím ale nemá konkretizovanou podobu," řekl Libor Michálek pro server iDNES.cz. Bývalý šéf Státního fondu životního prostředí se prý již s vicepremiérkou Karolínou Peake sešel tento týden.

"Byla jsem na pana Michálka neustále dotazována, proto jsem se s ním rozhodla setkat. Mluvili jsme o mých a jeho pracovních plánech. Nijak jsme je ale neprolnuli. Nic víc, nic míň," vyjádřila se ke schůzce Peake.

Jestli bude Michálek s výborem spolupracovat, bude záviset na času a náročnosti této pozice. "Pokud by si paní vicepremiérka určovala mantinely materiálů a scházeli bychom se jednou za měsíc nebo 14 dnů, tak by to nebylo časově náročné. V okamžiku, kdy by si samotná rada měla zpracovávat koncepční dokumenty, pak je to na zvážení," zvažuje Michálek pro a proti.

Sledujeme kauzu Drobil

Michálek by pracoval jako externista spolu s dalšími asi dvaceti lidmi. Dále bude ve Výboru pro boj s korupcí i 13 tabulkových míst. Na jeho celkové fungování půjde letos 21,5 milionu korun. Zdali bude Peake s Michálkem spolupracovat, to se rozhodne až v srpnu.

Přečtěte si příběh Libora Michálka od začátku až dodnes ZDE

Čtěte více:

Peake: Na zničení korupce nemám dostatečně silný vládní post

Peake bude poprvé na jednání vlády

Kauza zlomila vaz Drobilovi. Ale Michálek si místo najde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…