V Praze se opět sejde výbor pro práva dětí

14.07.2011 7:06

Po téměř roce by se měl ve čtvrtek v Praze sejít vládní výbor pro práva dítěte. Tento tým odborníků kabinetu radí, jak by se měla zlepšit situace dětí v Česku. Zabývat by se mohl mimo jiné doporučeními, která nedávno republice dal stejně zaměřený výbor OSN. Podle vládní zmocněnkyně pro lidská práva Moniky Šimůnkové by se mohl věnovat i svěřování dětí do střídavé péče či působení advokátů dětí.

V Praze se opět sejde výbor pro práva dětí

Výbor OSN pro práva dítěte před nedávnem ČR kritizoval mimo jiné za velký počet dětí v ústavech a dětských domovech i za to, že v nich zůstávají dlouho. Doporučoval, aby stát podporoval spíš náhradní rodinnou péči.

Experti OSN poukazovali také na to, že je péče o děti v Česku roztříštěná a na starosti ji má několik ministerstev. Měla by se prý sjednotit. Pozornost vzbudil hlavně návrh na zrušení babyboxů. Český vládní výbor by se mohl doporučeními ve čtvrtek rovněž zabývat.

Vládní výbor naposledy jednal loni v srpnu. Nyní by měl začít pracovat v novém složení. Podle vládní zmocněnkyně pro lidská práva by si měl zvolit i nové vedení a stanovit také to, čemu se bude věnovat do budoucna. Píše agentura ČTK. 

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…