Paroubkova kniha je na pultech, zákonodárci ji dostali grátis

14.07.2011 17:08

Před pár dny ParlamentníListy.cz informovaly jako první o tom, že bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek dokončil knihu o legendární Kubiceho zprávě. Stejně tak naše redakce jako první informovala o jejím vzniku. "Český Watergate - tzv. Kubiceho zpráva" již obdrželi všichni poslanci a senátoři. Pro veřejnost je již v běžné knižní distribuci.

Paroubkova kniha je na pultech, zákonodárci ji dostali grátis

O tom, že kniha, v níž si Jiří Paroubek vyřizuje účty s nynějším ministrem vnitra Janem Kubicem, je již vytištěná, ParlamentníListy.cz informoval šéfredaktor serveru VašeVěc.cz Ondřej Macura. Jak dodal, poslanci i senátoři již výtisky obdrželi přímo do svých schránek. Kniha je však především i v běžné distribuci, kde ji může získat veřejnost.

Naše redakce však již před pár dny z nového díla Paroubka líčila některé pikantérie. Připomeňme, že ministr vnitra Kubice je mužem, který měl Paroubkovi zabouchnout dveře do Strakovy akademie pouhé tři dny před volbami v roce 2006. Tehdy totiž nechal jistý roztržitý zákonodárce na stole ležet tajnou zprávu elitního ÚOOZ, popisující prorůstání organizovaného zločinu do nejvyšších pater politiky. Jádrem textu byla část tzv. Mrázkova archivu, který policie při domovní prohlídce nalezla u podnikatele Tomáše Pitra.

Problém ale bylo to, že mafiánský boss František Mrázek si na lídra socialistů shromažďoval citlivé a místy až bizarní informace nejasného původu. A policisté si tyto různé informace sepsali do nesouvislého textu. Jenže novináři, kterým se text dostal do rukou, ho později pojali především jako nepřímý důkaz provázanosti Mrázkovy skupiny s ČSSD.  Zásadní roli v "mediální sekci" údajného komplotu vůči ČSSD sehrál podle Paroubka pak reportér Mladé fronty Dnes Janek Kroupa.

Je to jako v Polsku, naznačuje expremiér

Paroubek hned úvodem své knižní předmluvy, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici, zmiňuje paralelu pádu ČSSD ve volbách k událostem, které se odehrály na sever od našich hranic. Tam byla cílem likvidace údajně polská levicová scéna.

„Všechny měly shodný scénář, jako tomu bylo později i u nás: aktivní role médií, která často trestnou činnost provokovala, používala k tomu zpravodajské metody a často také účelovou dezinterpretaci faktů. Vybraní novináři měli exkluzivní přístup k informacím z následného vyšetřování, a to od spřízněných a politicky angažovaných policejních útvarů, takže interpretace jimi vyvolané kauzy byla plně v jejich režii. Veřejnost se tak stala cílem propagandy, vymývání mozků, nemajícího s objektivitou a nezávislostí médií nic společného," píše Paroubek o kauzách hýbajících před několika lety Polskem.

Více článků k Jiřímu Paroubkovi ČTĚTE ZDE

V předmluvě samozřejmě nechybí ani popis samotné Kubiceho zprávy. Paroubek se ostatně zprávě v knížce věnuje velmi detailně. Navíc zde nechybí ani možná hypotéza anebo důkaz o propojení vedení ÚOOZ s určitou částí novinářské obce a špiček ODS. Je zde i popsán přístup samotného Kubiceho k legendárnímu tajnému materiálu.

Související:

Ostatně Kubice, který kdysi z vedení ÚOOZ odešel, je nyní ministrem vnitra. Mohou jej ohrozit některé dosud nezveřejněné a zajistě i nové informace? Odpověď je možná ukrytá v dílku bývalého premiéra. To mimo jiné vydává nakladatelství Columbus, které spoluvlastní Petra Paroubková.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…