Záznam z kamer u Kočí v bytě zmizel. Kdo za to může?

15.07.2011 7:16

Policie neví, kdo odposlouchával poslankyni Kristýnu Kočí. Jisté je jen to, že odposlechové zařízení, které bylo nalezeno v jejím bytě, bylo funkční a bylo nastaveno ve vyčkávacím režimu. Záznam z bezpečnostních kamer totiž někdo nenávratně odstranil.

Záznam z kamer u Kočí v bytě zmizel. Kdo za to může?

Kriminalistům se nepodařilo zjistit, kdo do bytu poslankyně Kristýny Kočí nainstaloval štěnici, nemají totiž k dispozici záznam z bezpečnostních kamer. Podle zjištění Hospodářských novin (HN) videozáznam někdo smazal a nelze jej obnovit, ani zjistit, kdo ho odstranil.

"Bylo zjištěno, že ve dnech 12. až 15. dubna došlo k selektivnímu vymazání na systémové úrovni a následně k vymazání logů o této činnosti. Proto chybí v určité hodiny záznam. Tyto záznamy nelze obnovit," píše se podle HN v policejním dokumentu.


Podle policie byla štěnice do ložnice bytu, který patří ministerstvu pro místní rozvoj, nainstalována kolem 31. března 2011, tedy dva dny poté, co Kočí od Víta Bárty (VV) dostala obálku s údajným úplatkem. Kočí zařízení nalezla 11. dubna.

SIM karta ze zařízení prý byla mechanicky poškozená, nebyla ale nefunkční. "Zkoumané odposlechové zařízení bylo funkční a nacházelo se ve vyčkávacím režimu," uvedli podle HN policejní technici v posudku. Server Blesk.cz už ve čtvrtek uvedl, že policie případ odložila, nezjistila totiž žádné stopy, které by vedly k dopadení pachatele.

Související:

Štěnice u Kočí: Hlavně ať se o tom píše, říká mediální analytik

U Škárky v bytě se štěnice nenašly, informoval Huml

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…