Zpověď Havlova lékaře. Zdravotní stav exprezidenta se lepší

15.07.2011 9:05

Havel stále pracuje, i když je nemocen. Tvrdí to alespoň jeho osobní lékař Tomáš Bouzek, který ovšem jedním dechem dodává, že zdravotní stav bývalého prezidenta se zlepšuje. Zásadní prý je, aby vydrželo stálé počasí, teplotní výkyvy jsou nebezpečné.

Zpověď Havlova lékaře. Zdravotní stav exprezidenta se lepší

Osobní lékař exprezidenta Havla Tomáš Bouzek bulvárnímu Blesku prozradil, že zdravotní stav bývalého prvního muže ve státě se lepší. Na rozdíl od předchozích dní už dobře spí, a protože se zlepšuje celkově, brzy možná bude moct odjet na svou chalupu na Hrádečku. Kdy přesně odjede, ovšem záleží na více faktorech.

„Taky podle počasí a všech věcí kolem. Není to zatím definitivně rozhodnuté, také záleží na tom, jak já budu volný, protože bych tam chtěl alespoň občas být. Největší faktor je v tuto chvíli počasí, protože ty výkyvy nejsou dobré. Je potřeba, aby byli poblíž i jiní doktoři, protože ten Hrádeček je opravdu z ruky," popisuje případné těžkosti Bouzek.

Velké téma

Zdravotní stav exprezidenta Václava Havla, kterému je už čtyřiasedmdesát let, se těší pozornosti novinářů již drahnou dobu. Nejsou to jen bulvární deníky jako Blesk či Aha!, které Havlovo zdraví monitorují. V zásadních momentech se mu věnují i seriózní deníky nebo veřejnoprávní Česká televize.

Jak ostatně připomíná sám Bouzek, víc se exprezident vyspí, až odtud zmizí kamery. Havel přitom už od jara trpí dýchacími potížemi.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …