Věci veřejné odmítají návrh na jednotnou sazbu DPH 19 procent

15.07.2011 14:38

Věci veřejné odmítají návrh ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) na jednotnou sazbu DPH 19 procent. Místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová řekla deníku Právo, že její strana si přeje zachování dvou pásem DPH.

Věci veřejné odmítají návrh na jednotnou sazbu DPH 19 procent

Kvůli projednávání státního rozpočtu by se příští týden měli sejít koaliční vyjednavači ve formátu K9. Státní pokladně se neustále zmenšují příjmy, proto by Klasnová navrhovala daňovou amnestii nebo zdanění prostituce.

Přáli bychom si zachování dvojí sazby

„Nechceme v bodě DPH ustupovat, k tomu dalo předsednictvo i mandát našim vyjednavačům. Spíš než sjednocení sazby bychom chtěli delší dobu zachovat dvojí sazbu, třeba 14 a 19 procent. Dvojí sazbu jsme prosazovali dlouhodobě, jelikož má své kouzlo - do nižšího pásma se mohou dostat položky jako léky, potraviny či knihy," řekla Právu Klasnová.

Podle Klasnové se Kalousek snaží dostat její stranu pod tlak, aby v časovém presu odsouhlasily zvýšení DPH na 19 procent.

Kalousek žene VV do kouta

„Kalousek to strašně tlačí, protože jsou na přelomu července a srpna 14 dní vládní prázdniny, a tváří se, že to pak nebude stíhat. Nevím, jestli je tak neschopný, nebo tak zlomyslný, ale domnívám se, že B je správně. Je to jeho taktika nás dostat na poslední chvíli do presu, tomu bychom neměli podléhat," myslí si.

Během debaty o výši DPH by se měla probírat také progresivní daň a zvýšení daňové sazby pro firmy o jedno procento.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…