Odvolaný Šmerda se už těší na vnitro

16.07.2011 9:48

Exministr dopravy Radek Šmerda dostal nabídku od ministra vnitra Jana Kubiceho pracovat v jeho resortu. Šmerda by zde pravděpodobně zastával funkci ředitele ministrovy kanceláře.

Odvolaný Šmerda se už těší na vnitro

Post ředitele ministrovy kanceláře je jeden z nejvýznamnějších funkcí v rezortu. Radek Šmerda by mohl například ovlivnit, s kým se ministr stýká a může mu radit při podepisování smluv.

Šmerda se k nabídce zatím nechce vyjadřovat. „Nebudu to vyvracet ani potvrzovat. Nicméně k tomu mohu říct, že s panem ministrem vycházím dobře a že bych s ním rád spolupracoval," řekl Lidovým novinám. Zda Šmerda bude zastávat významnou funkci se rozhodne v nejbližší době po jeho návratu z dovolené.

Jen se rozhodnout

Další variantou je, že by se Šmerda stal ředitelem Lesů ČR, což však není moc pravděpodobné. Exministr dostal nabídek víc. „Akorát se musím pořádně rozmyslet. Rozhodně nechci žádnou trafiku, jako třeba na Českých drahách a podobně," vyjádřil se Šmerda.

Radek Šmerda muset na post ministra dopravy rezignovat na konci června kvůli tlaku Věcí veřejných. Ve funkci ho nahradil pražský manažer VV Pavel Dobeš.

Čtěte více:
Hrozí návrat Bártových dopravních plánů, varuje Šmerda
Šmerda se u VV neobhájil. Musí z vlády
Premiér Nečas: Ministr Šmerda dělal svou práci dobře. Jeho odchodu je škoda
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …