Sobotka střílí do Véček: Trafikanti řeší otázku, kam s Johnem

16.07.2011 15:45

Aktéři Stroupežnického Našich furiantů se snaží vybrat kandidáta na funkci obecního ponocného. Věci veřejné jsou v pozici opačné. Kandidáta mají, chybí ale funkce.

Sobotka střílí do Véček: Trafikanti řeší otázku, kam s Johnem

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka kritizuje ve svém blogu nazvaném Naši trafikanti snahu Věcí veřejných o rozdělení branně bezpečnostního výboru na výbory dva. Důvodem má být údajná trafika pro předsedu VV Radka Johna.

Kam s Radkem Johnem

Snaha nejmenší vládní strany rozdělit branně bezpečnostní výbor, aby tak vzniklo místo pro Radka Johna, je podle Bohuslava Sobotky přímým popřením toho, co vládní strany po posledních volbách deklarovaly.

Záměr uspořit prostředky snížením počtu placených funkcí v Poslanecké sněmovně byl tehdy právě i Věcmi veřejnými silně akcentován.

„Nyní je opět všechno jinak. VV potřebují umístit Radka Johna do pozice předsedy výboru a vůbec jim přitom nevadí, že popřou to, co před necelým rokem samy hlasitě poté, kdy do Poslanecké sněmovny poprvé a naposledy přijely tramvají, prosazovaly," píše Sobotka ve svém blogu a dodává, že podobné je to i s imunitou, kterou VV nejen že nepomohly zrušit, ale naopak se někteří z jejich poslanců za ni schovávají.

Strana Věci veřejné? Ne, je to strana trafikantů

Nejmenší koaliční strana by navíc podle Sobotky neměla mít na další pozici předsedy výboru ani nárok. „Strana VV zastává v současné době v Poslanecké sněmovně největší počet placených funkcí v přepočtu na skutečný počet členů jejího poslaneckého klubu," vysvětluje předseda ČSSD a dodává: „Zdá se, že VV/Trafikanti se zkrátka rozhodli si ještě užít období před tím, než je voliči v příštích volbách pošlou do zapomnění."

Radek John by tedy měl podle předsedy ČSSD spekulace o rozdělení sněmovního výboru okamžitě a jasně vyvrátit, jinak popře sliby, kterým uvěřilo více než 10 % občanů. Ti v loňském roce podle Sobotky „podlehli líbivé, ale jak se nyní ukazuje, velmi pokrytecké předvolební kampani Věcí veřejných."

S Johnem rozdělení smysl nemá, bez něj ano

Spekulace o rozdělení branně-bezpečnostního výboru se objevily tento týden, přičemž na vládní strany za tento záměr snesla okamžitě kritika opozice. Že se však problém nejspíše politizuje a věcné jádro záměru rozdělit daný výbor mizí, je patrné i z vyjádření komunisty Alexandra Černého. Ten pro dnešní Haló noviny uvedl, že byť na trafiku pro Radka Johna pohlíží jako na nehoráznost, rozdělení výboru podporuje. „Trafika pro Johna je nehoráznost. Ale rozdělit výbor pro obranu a bezpečnost proto, aby mohl efektivněji fungovat, je velice rozumné a podporuji to všema deseti," uvedl poslanec za KSČM a člen výboru doslova.

Celý Sobotkův text čtěte ZDE 

Související:
Vláda možná rozdělí branný a bezpečnostní výbor. Kvůli Johnovi
Víme, kam má namířeno Radek John. Jde o policii

Dotaz Bohuslavu Sobotkovi můžete položit ZDE ##PROFIL 252##

reklama

autor: rep

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…