Bárta mohl být čestným občanem Prahy 11. Ale jen z nadsázky

21.07.2011 17:11

Předsedu poslaneckého klubu Věcí veřejných Víta Bártu v nadsázce nominoval opoziční zastupitel Petr Lukeš na čestného občana Prahy 11. Návrh zdůvodnil kvůli jeho „velkému přínosu pro Prahu 11“.

Bárta mohl být čestným občanem Prahy 11. Ale jen z nadsázky

Zastupitel Petr Lukeš z Hnutí pro Prahu 11 Víta Bártu „navrhl" poté, co se projednávaly zakázky, které od místní radnice dostala právě Bártova bezpečnostní agentura ABL. Podle opozice včetně Lukešova hnutí byly zakázky předražené. Lukeš nakonec svoji nominaci stáhl, protože je prý Bárta mladý a „ještě toho spoustu dokáže".

Pár hodin před hlasováním o čestných občanech předložil šéf kontrolního výboru František Hoffman z KSČM výsledky prověřování smluv s ABL.

Sledovala ABL politiky z Jižního Města?

Opozice nyní prověřuje zakázky, které firmě ABL vydělaly desítky milionů korun. Objevilo se také obvinění, že radnice bezpečnostní agentuře platila i za sledování politiků z Jižního Města. Podle kontrolního výboru jsou ale zakázky v pořádku a zákon porušen nebyl.

Celé oceňování ale zastínil Lukeš se svou nominací, kterou posléze stáhl. "Nominoval jsem ho vzhledem k absurditě situace," řekl pak Lukeš poté, co čestnými občany byli zvoleni sochař Miroslav Pangrác a reprezentantka ve sportovním aerobiku Hana Volfová.

Čtěte více:

Matěj Bárta: ABL je bezdůvodně spojována se stranou VV

Bárta ABL neopustí. Napsal to zaměstnancům

Zastupitelstvo Prahy 11 se zabývalo kauzou sledování politiků

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…