Výpis z trestního rejstříku budou nyní tisknout i v bankách

21.07.2011 21:49

Například výpis z trestního rejstříku si budou moci občané ČR nyní nechat vytisknout i v bance nebo stavební spořitelně. Senát totiž schválil, aby ve finančních institucích vznikla nová kontaktní místa Czech Point, přes něž budou lidé komunikovat s úřady.

Výpis z trestního rejstříku budou nyní tisknout i v bankách

Na Czech Pointech se dá běžně vyřídit výpis z katastru nemovitostí, živnostenského, obchodního či trestního rejstříku a výpis bodů z konta řidiče. Nyní tak lidé budou moci učinit i v bankách či stavebních spořitelnách.

Tím pádem budou mít lidé přístup k citlivým údajům přes komerční instituce. V Senátu tento návrh prošel rychle, pouze s jedinou námitkou senátorky Jany Juřenčákové z politického hnutí Starostové a nezávislí.

"Neexistuje žádná analýza možných rizik úniku citlivých osobních údajů do komerční sféry," varovala své kolegy Juřenčáková. Senátoři si ovšem s těmito změnami, které navrhl poslanec Jaroslav Krupka z ODS, nevěděli příliš rady. Při hlasování neodhlasovali ani schválení, ani zamítnutí tohoto návrhu. Tím pádem změna čeká pouze na podpis prezidenta Václava Klause.

Nové Czech Pointy budou stát další miliony ročně 

Míst Czech Pointu je nyní přibližně 6700. To, že si takové úřední dokumenty už občan nepůjde vyřídit na poštu, ale do soukromé banky, je průlom. Proti tomuto kroku byli ale i někteří spolustraníci samotného Krupky. Například Jaroslav Kubera poukázal, že nové Czech Pointy připraví obce ročně o miliony korun.

Čtěte více:

Czech POINT znovu na scéně. Vláda bude řešit roli bank

Vnitro: Czech POINT překonal hranici tří milionů výstupů

Kočí (VV): Rozšíření Czech Pointů zjednoduší komunikaci s úřady

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…