Nova prý nebyla objektivní, když informovala o reklamě na ČT

21.07.2011 22:59

Televize Nova podle rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání neobjektivně informovala o konci reklamy v ČT. Navíc prý jednoznačně hájila její zrušení, přitom nepřiblížila tuto problematiku svým divákům.

Nova prý nebyla objektivní, když informovala o reklamě na ČT

Nova se k prohlášení Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zatím nechce vyjadřovat, čeká až na písemné upozornění. V červnové reportáži v Televizních novinách ovšem neobjektivně informovala o rušení reklamy na veřejnoprávní ČT a podporovala formu reklamy v komerčních televizích.

Podle Rady bylo reportáží způsobeno, že dobrovolný příspěvek do fondu kinematografie od televizí Nova a Prima vyzněl jako něco, co by mělo být vždy prospěšné. "Reportáž byla zpracována předpojatě s cílem vnutit divákům názor, že zrušení reklamy ve vysílání České televize je jediné správné řešení," stojí v prohlášení RRTV.

Předpojatá byla i druhá reportáž

Zde šlo o reportáž z 8. června, výhrady má Rada i vůči pořadu z dne následujícího. V ní prý bylo nepřesně uvedeno, jakým způsobem je reklama řešena ve francouzské veřejnoprávní televizi, což také podporovalo názor pro zrušení reklamy v ČT.

V době obou reportáží se v Poslanecké sněmovně projednávala novela zákona o České televizi. Nakonec byla schválena 13. července a nyní ji posoudí Senát. ČT bude podle ní moci vysílat reklamu pouze na dvou kanálech, a to ČT2 a ČT4.

Čtěte více:

Konec reklamy v ČT? Poslanci co nevidět rozhodnou

Reklama v ČT: Lidé chtějí zrušit poplatky, reklama jim nevadí

Když ČT zruší reklamu, Nova a Prima vykompenzují ztráty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…