Stát levně prodal areál komunistických papalášů. Firmě spojené s Mrázkem

22.07.2011 8:56

Obří rekreační areál Vystrkov u Orlické přehrady za 59,7 milionu korun. Firma Orlík, v jejímž vedení byl podle Lidových novin dříve zavražděný podnikatel František Mrázek, lacino získala místo, kde od roku 1963 trávili volno vysoce postavení komunisté.

Stát levně prodal areál komunistických papalášů. Firmě spojené s Mrázkem

Do areálu, který má téměř pět set hektarů, patří hotel se 110 lůžky, koliba, bazén, tenisové kurty a 13 vil. Prodejcem je středočeský majetkový úřad. Lidové noviny napsaly, že cena prodávaného objektu by měla být více než dvojnásobná. Nižší je hlavně kvůli tomu, že stojí na cizích pozemcích patřících Karlu Schwarzenbergovi.

Firma Orlík byla jediným zájemcem. "Nechci, aby se o areálu psalo. Má špatnou pověst, tady vybuchovala auta, vraždili se lidi. To je minulost, s tím nemám nic společného," řekl Lidovým novinám současný majitel firmy Jiří Červinka. Dříve v ní měl mít vliv například Mrázkův obchodní partner Miroslav Provod nebo právník Milan Jungr. Oba byli odsouzeni za daňové úniky.

Mafiánské praktiky

V roce 1996 ve Vystrkově explodoval Provoův vůz, později potkal stejný osud na tomto místě džíp manželky kladenského byznysmena Antonína Jecha. V roce 2003 zde byl zavražděn Petr Šebesta. Ten měl svědčit proti Radovanu Křejčířovi.

"Dva roky, začátkem devadesátých let, areál provozoval německý podnikatel. Tady to žilo. Obec měla z ubytovacích poplatků desítky tisíc korun. Pak se provozovatelé začali měnit, poplatky jsme z nich těžko vymáhali. Snad se to s novým majitelem zlepší a z Vystrkova se stane navštěvované rekreační centrum," řekl LN Pavel Burda, místostarosta obce Kozárovice, v jejímž katastru Vystrkov leží.

Dále čtěte:
Jakl vyhlásil válku Mladé frontě. Kvůli Mrázkovi a špehování

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …