Policisté zapomněli vzít otisky ze štěnice v bytě Kočí

25.07.2011 6:12

Policisté napsali do usnesení, že na štěnici, která byla nalezena v bytě Kristýny Kočí, nalezli pachovou stopu Kočí a jejího přítele. „Jiné stopy z odposlechového zařízení nebyly zajištěny,“ dodávají policisté v usnesení. Přitom právě otisky prstů či stopy DNA by velmi pomohly pachatele dopadnout. Jak je možné, že se policisté dopustili této začátečnické chyby?

Policisté zapomněli vzít otisky ze štěnice v bytě Kočí

„Daktyloskopická stopa z odposlechového zařízení sejmuta nebyla, neboť tato stopa ne něm nebyla zajištěna," řekl Hospodářským novinám policejní mluvčí Jaroslav Ibehej. Jeho kolega Roman Skřepek z protikorupční jednotky se domnívá, že snímat otisky by bylo zbytečné. „Dospěli jsme k názoru, že provedené zkoumání bylo dostatečné a případné neprovedení některých kroků neohrozilo zájmy sledované trestním řízením," vysvětluje Skřepek.

Kdo za to může?

„Náš útvar nezajišťoval předmět doličný. Prostě jsme ho vůbec neměli a zabývali jsme se tou věcí na základě znaleckých posudků," brání se pochybení Pavel Hanák, mluvčí protimafiánské jednotky.

Vinu popírá i Kriminalistický ústav, který vypracovával expertizy. „My jsme v tomto případě byli požádáni pouze o konzultaci, a pak jsme vypracovali požadované expertizy," tvrdí mluvčí Kriminalistického ústavu Petra Srnková.

Nebyla to jediná chyba

Policisté si také včas nevzpomněli zajistit záznamy z bezpečnostních kamer. A druhý den už bylo pozdě, někdo je vymazal. „V době, kdy se policisté dostavili na místo, vycházeli z informací, které měli v tu chvíli k dispozici od výjezdové skupiny pražské policie a následně prováděli všechny možné neodkladné úkony," zastává se policistů Skřepek.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…