Aktivisté na Šumavě se nedají. K řetězům přibyly i trubky

27.07.2011 10:43

Už třináct dní probíhá protest aktivistů na Šumavě. Ekologové u Ptačího potoka brání v práci dřevorubcům, kteří kácí stromy napadené kůrovcem. Doposud se aktivisté ke stromům přivazovali řetězy, ty jim však policisté snadno přeštípnou nůžkami. Rozhodli se rozhodli řetězy protahovat ocelovými trubkami, aby to policistům ztížili.

Aktivisté na Šumavě se nedají. K řetězům přibyly i trubky

„V lokalitě je téměř šedesát aktivistů. V úterý nám policisté přestřihli řetězy nůžkami, proto používáme novou taktiku. Dva lidé jsou vždy spojeni řetězem, který je ukrytý v silné ocelové trubce. Pro policisty to je komplikace," chlubí se iDNES.cz Mojmír Vlašín s novou strategií.

Aktivisté se pohybují i v oblastech, kde už leží pokácené stromy a vystavují se tak riziku zranění. Snaží se docílit toho, aby se alespoň v této lokalitě přestalo kácet.

SLEDUJEME téma boj o Šumavu

Policie zasahuje

Policisté to ale také nevzdávají. V minulých dnech už několik protestujících zadrželi a ti se nyní zpovídají z přestupku.

„Ve zmíněné lokalitě máme asi padesát policistů. Jsou na několika vytipovaných místech a opět zakročí proti lidem, kteří se budou zdržovat v místě vyhrazeném pro kácení stromů," tvrdí mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Čtěte více:

Šumava má další skandál. Pomník pohraničníka opět stojí

Mrtvá Šumava potřebuje důkladný plán, vzkazuje Chalupa 

Zelení: Šumava v ohrožení. Podporujeme blokádu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…