Klaus se brání: K rámu stála fronta stovek školáků

28.07.2011 6:51

Prezident Václav Klaus prohlásil incident ohledně bezpečnostního rámu za důsledek organizačního chaosu. Ve svém vyjádření, které má vyjít ve čtvrtek v deníku Právo, označil prezident zprávy o události v Canbeře za další "útok mediokracie".

Klaus se brání: K rámu stála fronta stovek školáků

Prezident Klaus neposkytl rozhovor australské televizi ABC poté, co odmítl projít bezpečnostním rámem při vstupu do budovy, kde se měl konat. Podle televize odmítl projít se slovy "tamtudy neprojdu" a poté se vrátil do hotelu. Klaus ale ve svém vyjádření označil za důvod organizační chaos a dav stovky školáků, kteří měli absolvovat prohlídku před ním.

"Musím se vrátit k včerejšímu údajnému incidentu s bezpečnostním rámem, který žádným incidentem nebyl," cituje dnes server Novinky.cz z Klausova popisu události. "Stáli jsme několik minut mezi asi stovkou školních dětí, a teprve pak jsme objevili, že čekají na bezpečnostní prohlídku - a my s nimi," řekl prezident. 

TÉMA: Bezpečnostní rám 


Pracovnici televize jsme řekli, že čekat nebudeme a jestli rozhovor chtějí, ať ho udělají v hotelu, kde jsme ubytovaní," napsal Klaus. Uvedl, že celé záležitosti by dal titulek "Mediokracie opět zaútočila".

K příhodě v parlamentní budově se v úterý vyjádřil mluvčí Hradu Radim Ochvat, podle něhož "je nemyslitelné, aby hlava státu procházela bezpečnostním rámem, a už vůbec ne, pokud jde o účast v televizním vystoupení".

Související: Ředitel hradního protokolu: Klaus zareagoval u rámu adekvátně


Čtěte více:


 

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…