Hasiči už mohou přiznat melouchy. Policisté mají stále smůlu

28.07.2011 11:52

Nízké příjmy si mnoho hasičů už dříve dorovnávalo různými melouchy. Nikdo z nich to ale nepřiznal, protože jim za to hrozil vyhazov. To už teď nehrozí. Jejich šéf Miroslav Štěpán totiž melouchy zlegalizoval.

Hasiči už mohou přiznat melouchy. Policisté mají stále smůlu

"Je to dobrý nápad, nevěděl jsem o tom. Takovou změnu určitě přivítáme i proto, že od příštího roku nám asi opět sníží platy," řekl Lidovým novinám pražský hasič. "Většina kolegů má nějaký vedlejšák."

Hasiči nejčastěji ve volném čase vykonávají adrenalinové brigády. Např. myjí okna výškových budov nebo kácejí rizikové stromy. Hodně z nich se věnuje jiným druhům manuální práce. "Hodně kluků dělá zedničinu nebo truhlařinu," podotkl hasič.

Nesmějí podnikat, jinak je to jedno

Nejcitlivěji pocítili hasiči potřebu přivydělávat si mimo po Novém roce, kdy jim klesly platy. Teď už se nemusejí bát, že kvůli brigádám přijdou o práci. Na melouch mohou, nesmějí ale podnikat. "Rovněž se nesmí jednat o činnosti, ale i o chování a jednání, které by mohly snížit důvěru ve sbor a veřejnou správu vůbec v očích veřejnosti," vysvětlila mluvčí ředitelství Ivana Svitáková.

Policisté mají ovšem smůlu. Policejní prezident Petr Lessy jim melouchy tolerovat nehodlá. "Není možné, aby policista jeden den dělal na stavbě a druhý pak tu firmu vyšetřoval," podotkl. Problém ovšem je, že řada policistů už teď melouchaří. S platem za službu si zkrátka nevystačí. Dělají na stavbách, ale také například jako ostraha.

Psali jsme:

John dává málo, bez melouchu nepřežiju. Policie jde podnikat

Policisté nemají peníze. Přivydělávají si třeba jako taxikáři

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…