Šéfem Českého rozhlasu zůstává Duhan. Chystá změny

28.07.2011 19:01

Post generálního ředitele Českého rozhlasu obhájil jeho dosavadní šéf Petr Duhan. Radní Duhana zvolili ve druhém kole, kde ho podpořilo šest volitelů. Jeho konkurentka Hana Hikelová, která pracuje jako ředitelka zpravodajských stanic, získala dva hlasy. Ve funkci šéfa ČRo Duhan působí již od loňského března.

Šéfem Českého rozhlasu zůstává Duhan. Chystá změny

Staronový ředitel instituce ve svém předvolebním projevu slíbil rozsáhlou reorganizaci Českého rozhlasu. Duhan hodlá ustanovit čtyři hlavní stanice. První z nich, vycházející z bývalé ČRo 2 - Praha, by měla být zaměřená na posluchače mezi 40 a 60 lety. O generaci mladší posluchače se pak zaměří stanice podobná dnešnímu Radiožurnálu. "Byla by to ale stanice s jiným zpravodajstvím, sportem, jiným hudebním formátem," popsal novou, alternativní stanici Duhan.

Třetí stanice by se měla zaměřovat především na kulturu. Čtvrtá stanice bude vysílat pouze mluvené slovo. Ta by měla zaujmout náročnější posluchače všech generací.

Šéf Českého rozhlasu však plánuje i změny v organizaci. Nově by se ČRo měl rozdělit na tři sekce. První z nich se bude zaměřovat na programové vysílání, druhá na strategickou podporu a rozvoj. Třetí sekce se bude zabývat ekonomickými záležitostmi.

Duhan také pohrozil, že v rámci restrukturalizace by o roku 2015 měli řady zaměstnanců rádia opustit až 400 zaměstnanců.

Nový ředitel Radiožurnálu měl být zvolen již na jaře. Po úmrtí radního Ladislava Jíši však Rada pro rozhlasové a televizní vysílání neměla dostatek členů. Volba nového šéfa instituce se tak musela odložit až po červnové jmenování všech devíti členů rady.

  • O pořadech a dění v Českém rozhlasu ČTĚTE ZDE


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…