Pitr v base: Budíček ve dvě odpoledne, počítač, DVD, telefony

30.07.2011 10:00

Kontroverzní český podnikatel Tomáš Pitr má ve švýcarském kriminále na růžích ustláno. Dokazuje to sobotní rozhovor deníku Blesk s jeho bývalým spoluvězněm.

Pitr v base: Budíček ve dvě odpoledne, počítač, DVD, telefony

Vlastní LCD televize s ovladačem, pohoda a klid, to jsou věci, které má v Česku pravomocně odsouzený podnikatel Pitr dennodenně k dispozici ve věznici ve švýcarském Churu. Jak Blesku potvrdil jeho údajný spoluvězeň: "Tomáš má kromě toho i počítač. Teda bez internetu, ale hodně na něm hraje šachy nebo si pouští CD a DVD. Za příplatek tam člověk může mít spoustu věcí," citoval bulvární plátek nejmenovaného Pitrova spoluvězně.

Ten kromě jiného prozradil, že Pitr každý den vstává ve dvě po poledni a přibližně pět hodin času tráví telefonáty se svými právními zástupci. "Pak třeba hrál šachy, cvičil, četl noviny. Každý den šel taky na hodinovou procházku na dvůr. Během té vždycky běhal - až 130 koleček. Navečeřel se a večer se cpal sladkostmi, co si nechal nakoupit v bufetu," přiblížil Blesk Pitrův klasický den.

Jak ovšem ParlamentnímListům.cz potvrdila bývalá zaměstnankyně věznice na Borech, o žádný extra luxus nejde. "U nás mají ve věznici také televizi, stejně i počítače, knihovnu. O hovorech se svými právníky během dne ale nevím, mobily jsou zde zakázány."

Tomáš Pitr, který bývá často spojován se zavražděným šéfem podsvětí Františkem Mrázkem, byl zadržen loni 26. července v horském středisku Svatém Mořici v kantonu Graubünden.

V roce 2006 byl odsouzen za daňové úniky na pět let vězení, ale z Česka uprchl. Už jako odsouzeného na útěku ho roku 2010 pražský městský soud odsoudil k dalšímu trestu za machinace s akciemi Setuzy. Podle žalobců se dopustil porušování povinnosti při správě cizího majetku tím, že vyvedl akcie firem Setuza a Milo Surovárny ze společnosti Agrocredit, čímž způsobil škodu přesahující 700 milionů korun. Z obou verdiktů pak pro něj vyplynul souhrnný trest ve výši šesti let.

Mnohem větší zděšení ve světových médiích zaznamenala páteční zpráva deníku The Times. Jak list informoval, norský vrah Anders Breivik bude ubytován v nejhumánnějším kriminále, kde neexistují mříže a o vězně se stará ženská stráž bez zbraní. Dodejme, že pokud soud Breivika shledá vinným z masakru desítek lidí na ostrově Utoya a z atentátu v centru Osla, může ho poslat maximálně na 21 let do vězení.


Napsali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…