Pardubice shání 200 milionů. Chtějí měnit pouliční lampy

31.07.2011 11:04

Východočeské město, známé zejména díky hokejovému klubu a výrobě perníku bude potřebovat na obnovu veřejného osvětlení více než 200 milionů korun.

Pardubice shání 200 milionů. Chtějí měnit pouliční lampy

Pracovníci Služeb města Pardubice dosud provedli detailní kontrolu všech stožárů postavených před třiceti a více lety. Stožáry v kritickém stavu vyměnili nebo je zkrácením zabezpečili a prodloužili tak dobu jejich životnosti.

"Nové stožáry veřejného osvětlení i kabelové rozvody stavíme v takové kvalitě, aby se jejich životnost prodloužila minimálně o čtvrtinu." řekla ředitelka Služeb města Pardubice Lea Tomková. Za optimální v současné situaci ředitelka služeb považuje postupnou výměnu všech starých sloupů, které v horizontu deseti let překročí hranici předpokládané životnosti.

Rada města, na základě aktualizovaného plánu obnovy souboru veřejného osvětlení, uložila ekonomickému odboru zařadit do rozpočtu na příští rok 50 milionů korun na službu svícení.

Více než 21 milionů korun z této částky však odčerpá roční provoz a běžná údržba veřejného osvětlení ve městě. Desítky milionů korun na obnovu veřejného osvětlení by se měly v rozpočtu města objevovat i v následujících devíti letech.

Konečné rozhodnutí o rozdělení městských peněz udělají zastupitelé.

K městu:

reklama

autor: tan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …