Jihočeský kraj a ČEZ koupily záchrance superauta za 12 milionů

31.07.2011 20:40

Vozidlo určené pro zásahy při mimořádných událostech velkého rozsahu, které v červnu převzala jako jedno ze čtyř Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, bylo představeno zástupcům složek integrovaného záchranného systému v Jindřichově Hradci.

Jihočeský kraj a ČEZ koupily záchrance superauta za 12 milionů

Cena jednoho pětitunového terénního vozidla s výbavou je přibližně 4 miliony korun. Osm milionů poskytl Jihočeský kraj, čtyři miliony ČEZ. Zdravotnický materiál, kterým je vůz vybaven, umožní ošetřit kolem sta lidí.

"Jsem velmi rád, že se na tato dodávková vozidla podařilo sehnat finanční prostředky. Vozidla jsou speciálně upravena do špatně přístupného terénu, což mnohdy komplikuje zdravotníkům celou situaci. Upřímně však doufám, že potřeba využití vozidla bude co nejmenší," sdělil starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka.

Mezi vybavením je vedle lékařských pomůcek například zdravotnický stan, elektrocentrála a vyprošťovací prostředky. Další tři vozidla mají k dispozici České Budějovice, Tábor a Strakonice. 

Výbava vozidla:

1x košová nedělená nosítka, 11x plastový box s víkem, 2x kanystr plechový 20l, 2x kanystr plastový 10l, 2x skládací plošina al zeb004, 3x hasicí přístroj 6 kg, 1x uzemňovací tyč, 1x elektrická benzinová centrála s kolečky honda em 5500 cx1f, 4x prodlužovací kabel 50m na cívce, 4x stojanové světlo s osvětlovacím tělesem 500w, 2x kontejner na kolečkách pro uložení stanu a dalšího materiálu, 1x najížděcí plošina, 11x plastový box s víkem, 2x scoop rám plastový - žluté barvy, 5x páteřní deska, 5x vakuová matrace omyvatelná, 5x sada vakuových dlah omyvatelných, 10x skládací transportní nosítka,1x nosítka plastová svinovací, 2x odsávačka elektrická,1x suché wc, 1x nehodová clona, 2x teleskopický, pneumatický stožár, 2x osvětlovací otočná jednotka se dvěma světly 500 w, 2x skládací pracovní plošina, 1x naviják na přední nárazník - naviják superwinch ep16.5 12v, 1x naviják na tahání kontejnerů - naviják superwinch atv terra25 12v s dálkovým ovládáním, 2x vnější přívodka 230 v kulatá ip 67, 2x prodlužovací kabel na 230 v - 50m pro připojení centrály, 8x vnější zásuvka 16a kulatá ip 67, 1x předehřev motoru 1500w s termostatem, 1x automatická nabíječka 25a, 1x topení teplovzdušné defa 2100 w s termostatem, 4x zásuvka 230 v v kabině, 1x čtecí lampička u spolujezdce hella 500mm, 1x osvětlení prostoru s vozíky, 3x led diodové osvětlení na každé výklopné části, 1x signalizace otevřených dveří, 1x přídavné nezávislé topení webasto 3500, 1x dobíjecí svítilna maglite, 1x couvací kamera - parkovací systém, 1x stropní ventilátor do kabiny, 1x měnič 12/230v - sinusový průběh, 1x gps navigace včetně vozidlového pc, 6x pracovní světlo bílé barvy, 8x źásuvky 12 v - hella, 1x led rampa, 2x led maják, 2x led světlo modré v přední masce, 2x led světlo oranžové,1x siréna 100 w, 1x reproduktor,1x otočné světlo s dálkovým ovládáním,1x pracovní plocha pro pc, tiskárnu, monitor,1x hasicí přístroj 2 kg

Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …