Filip v Haló novinách: Hvězdu ve znaku má Slavia i pivo Heineken

31.07.2011 22:00

Nebezpečná fraška a konec demokracie, tak současný předseda KSČM Vojtěch Filip pojmenoval svou glosu pro stranické Haló noviny. V rázném tempu pokračoval i ve zbytku textu.

Filip v Haló novinách: Hvězdu ve znaku má Slavia i pivo Heineken

"Není bez zajímavosti, že to nejen odporuje právní analýze odborníků, ale dokonce chybí i volba stejného postupu proti jiným stranám, které nesou obdobný název. To samozřejmě vyvolává otázku, proč právě KSČM? Soudnému člověku nemůže totiž stačit tvrzení, že vadí slovo "komunistická" a že tato strana se hlásí k marxismu," uvádí Filip s tím, že k marxismu ve sjednocené Evropě se hlásí více stran, a dokonce i vládních.

Název "komunistická" prý také není výjimkou a ve světě jsou komunisté ve vysokých vládních funkcích, a to nejen v demokraciích hlásících se k socialismu. Podle předsedy českých komunistů si stačí připomenout, že komunisty-ministry má Jihoafrická republika, Kypr, Brazílie, Indie a další země. "Nemusím snad připomínat, že ve Vietnamu, Číně, Laosu, na Kubě jsou komunisté vládnoucí stranou," konstatuje Filip.

Dle jeho slov nestačí ani to, že KSČM užívá jako svůj znak mimo jiné i červenou hvězdu. Tu podle komunistického předsedy najdeme na mnohých textiliích a jiných výrobcích po celém světě, od loga pivovaru Heineken až po trička sportovců Slavie. Důvod prý bude někde jinde. Má jít o oslabení celé opozice a taky o udržení pravicové vlády po celou dobu volebního období.

Filip tvrdí, že útok na KSČM je přípravou na volby, jež mají být za necelé tři roky, a má zabezpečit vítězství pravice. Proto prý i přes záporné stanovisko expertního ministerského týmu (exkluzivně ZDE) se vláda rozhodla uložit ministrovi vnitra připravit návrh na ukončení činnosti KSČM, tedy takový, který bude předložen Nejvyššímu správnímu soudu. "Počítá s určitou dobou, kdy návrh bude projednáván, a proto má být předložen v druhém roce vládnutí současné koalice, tedy počátkem příštího roku, aby s předstihem plně zasáhl příští předvolební období," uzavírá Vojtěch Filip.

Kam dál:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…