Státní zastupitelství vyšetřuje podezřelý prodej vily rodiny Puppů

01.08.2011 6:27

Státní zastupitelství vyšetřuje okolnosti prodeje památné vily rodiny Puppů, kterou Karlovarský kraj prodal za necelých 37 milionů korun. Dnes o tom informovala Česká televize. Podnět k vyšetřování dala organizace Transparency International. Její právníci jsou přesvědčeni o tom, že kraj při prodeji někdejší budovy dětského domova porušil zákon. Kritici této transakce navíc upozorňují na to, že částka, kterou kraj za vilu dostal, je příliš nízká. Úředníci však odmítají, že chybili.

Státní zastupitelství vyšetřuje podezřelý prodej vily rodiny Puppů

"My se domníváme, že prodej vily je neplatný, protože kraj nedodržel zákonem stanovené podmínky tím, že nevyvěsil záměr o prodeji této nemovitosti po zákonem stanovenou dobu," uvedla právnička Transparency International Radka Pavlišová.

Další vila o 200 milionů dražší

Žena, která na nesrovnalosti upozornila, je navíc přesvědčena, že 37 milionů korun, za které kraj památku prodal, je příliš málo. Nyní je v Karlových Varech na prodej vila Antona Puppa známá též jako Margareta, která je u realitní kanceláře k mání za 250 milionů korun.

"V současné době komunikujeme se státním zastupitelstvím a předáváme mu veškeré podklady, které potřebuje pro své rozhodnutí," sdělila televizi mluvčí Karlovarského kraje Andrea Bocková.

Nepochybili jsme

Úředníci kraje si prý nejsou vědomi žádné chyby při prodeji a převodu nemovitosti. Bývalý hejtman Josef Pavel (ODS) uvedl, že neví, jak prodej připravovali úředníci, politici ale o něm prý rozhodovali standardním způsobem.

Náměstek ředitele stavební společnosti Baustav, která vilu koupila, Vít Palivec ČT řekl, že cena odpovídala technickému stavu budovy. Prodej domu, který v roce 1914 nechal postavit Julius Pupp a který leží na pozemku o rozloze 2000 metrů čtverečních, se uskutečnil v roce 2008.

Čtěte více:

Na vrchním státním zastupitelství se vyšetřuje zločin. Prásknutí svědka

Prodej bytů pro Bakalu byl v pořádku, rozhodli v Bruselu. Prý skandál

Rampula: Pokud nefunguje státní zastupitelství, profituje z toho zločin


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…