Klaus v Austrálii podle Blesku přednáší za 200 dolarů

01.08.2011 8:52

Bulvár již několik dní píše o prezidentu Václavu Klausovi. Po extempore s bezpečnostním rámem v australském městě Canberra, kde odmítl Klaus projít rámem, aby se mohl uskutečnit rozhovor pro televizi ABC1, Blesk tentokráte sleduje Klausovy přednášky. A ty nejsou nijak levné - vstupenka totiž stojí okolo 200 australských dolarů, což je v přepočtu přes tři a půl tisíce korun.

Klaus v Austrálii podle Blesku přednáší za 200 dolarů

Prezident Václav Klaus již několik dní přednáší v australských městech o klimatických změnách. Jeho přesvědčení o tom, že globální oteplení je výmysl ekologů si ale za 200 australských dolarů chodí poslechnout podle mluvčího Hradu Radima Ochvata velké množství lidí.

K tématu:
Klausův Hájek předpověděl dobu ledovou. Zcela vážně

„Všechny besedy a přednášky byly úplně plné. Nebyla tam jediná prázdná židle," řekl Blesku Ochvat.

Ale zbude něco ze vstupného i na Klause? „Pan prezident je tam na pozvání organizátorů, musíte se zeptat jich," odpověděl na to Ochvat. Podle bulvárního deníku dokonce na čtyři z pěti přednášek je placený vstup.

Blesk pak cituje Aha!, podle něhož si Klaus už před prezidentskou funkcí jako předseda sněmovny a premiér mezi léty 1990 a 2002 vydělal na honorářích za přednášky a články přes 14 miliónů korun. „V současné době má jako prezident 2 235 600 korun ročně na knize Modrá, nikoliv zelená planeta vydělal až 420 tisíc korun," podotýká pak deník.  

Obě  bulvární periodika pak sledovaly například návštěvnost na přednášce ve městě Perth. Na ní se dostavilo zhruba 200 lidí. „Pokud by obdobná návštěvnost byla i v ostatních třech městech, na vstupném by organizátoři vybrali v přepočtu necelé tři milióny korun. Pozvat si na pár dní Klause se tedy zřejmě vyplatí," uzavírá Blesk a přidává i autentickou fotografii z jedné z přednášek.

Psali jsme:

Psali jsme:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …