Exministr Barták: Pro miliardáře Chrenka nepracuji

02.08.2011 6:27

Bývalý ministr obrany Martin Barták, který čelí podezření, že žádal o úplatek v souvislosti s nákupem automobilů Tatra pro vojsko, popřel, že ho do svých služeb angažoval miliardář Tomáš Chrenek. Barták to prostřednictvím svého právníka Tomáše Sokola sdělil dnešní Mladé frontě Dnes (MfD).

Exministr Barták: Pro miliardáře Chrenka nepracuji

"Nikdy jsem pro společnost Dopravní zdravotnictví nepracoval a v současné době ani nepracuji a ani nejsem zaměstnancem některé z firem pana Chrenka. Stejně tak se nedopouštím žádného tvrzeného úniku či prodeje státních informací," uvedl Barták.

Chrenek zaměstnal i šéfa protikorupční policie

Informaci o tom, že Barták pracuje pro Chrenka, přinesly koncem června Lidové noviny. List dříve také napsal, že Chrenek zaměstnal bývalého šéfa protikorupční policie Libora Vrbu. Ten u policie vedl úřad, který vyšetřuje předražené armádní zakázky, v nichž Barták čelí podezření z korupce.

SLEDUJEME TÉMA Kauza Barták

Chrenek vedle zdravotnického holdingu Agel ovládá například Třinecké železárny nebo TV Barrandov, a to prostřednictvím společnosti Moravia Steel.

Cabaniss: Barták si o úplatek řekl

Bartákovu kauzu rozpoutal někdejší americký velvyslanec v ČR William Cabaniss, který jako zástupce automobilky Tatra přišel s tvrzením, že v roce 2008 po něm chtěl tehdejší náměstek ministryně obrany Vlasty Parkanové Barták miliony dolarů za to, aby Tatra už neměla problémy s armádní zakázkou.

Barták po odchodu z ministerstva obrany nastoupil na místo náměstka ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Od podzimu loňského roku měl neplacené volno v souvislosti s vyšetřováním korupce při zadávání armádních zakázek. Na konci letošního března požádal ministra o uvolnění z funkce.

Já ne, to ředitel Tatry

SLEDUJEME Kauzu Pandur

SLEDUJEME Kauzu Gripen 

V červnu Barták podal trestní oznámení, v němž naopak z korupce podezírá představitele Tatry. Bartákův advokát Josef Monsport serveru Euro.cz řekl, že oznámení podané k Nejvyššímu státnímu zastupitelství obsahuje i stížnost na průtahy, na nepřiměřené zásahy do Bartákova soukromí a na jednostranné vyšetřování.

Čtěte více:
Barták rezignoval. Vondra by ho totiž mohl usvědčit 
Barták má na krku další aféru. Zbytečnou investici 22 milionů 
Vyšetřování kauzy Bartáka a tatrovek provázejí pochybnosti 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…