Na německý průvod neonacistů dorazí i 150 Čechů

02.08.2011 22:21

K sobotním akcím německé krajní pravice by se mělo přidat až 150 extremistů z České republiky. V Berlíně se bude vylepovat asi 40 000 plakátů před regionálními volbami, ale zřejmě nezůstane jen u plakátů.

Na německý průvod neonacistů dorazí i 150 Čechů

O příjezdu 150 pravicových extremistů z Česka informuje na svých webových stránkách berlínský deník Tagesspiegel a odvolává se na bezpečnostní zdroje. V noci ze soboty na neděli bude krajně pravicová Národnědemokratická strana Německa (NPD) vylepovat na 40 000 plakátů.

U plakátů to ale zřejmě neskončí. Předseda berlínské frakce NPD Uwe Meenen potvrdil, že do německé metropole přijedou i „kamarádi z Čech". Zda se ale uskuteční průvod neonacistů či kolik Čechů přijede, odmítl upřesnit.

Dojde i na pochodně a bílé masky

Tisk s odvoláním na bezpečnostní experty ale předpokládá, že se radikálové chystají uskutečnit i průvod s pochodněmi a bílými maskami. Podobný průvod se uskutečnil již 1. května letošního roku v Budyšíně.

Podobné akci, tentokrát v Berlíně, prý nasvědčují interní materiály NPD a její video na YouTube. V květnu byla policie průvodem zaskočena, nyní nechce nic podcenit.


Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…