Ředitel valdické věznice skončil kvůli kauze s pronášením drog

06.08.2011 10:15

Ředitel věznice Valdice Karel Kocourek odešel ze své funkce, kde působil patnáct let. V červnu se totiž objevila aféra s pronášením drog do nejpřísnějšího vězení v Česku. Zatím bude věznici vést bývalý zástupce ředitele ve věznici Mírov Jiří Mach.

Ředitel valdické věznice skončil kvůli kauze s pronášením drog

Kocourek odešel sám a dobrovolně. Deníku Právo to potvrdil náměstek ministra spravedlnosti pro oblast vězeňství Daniel Volák. Podle mluvčí Generálního ředitelství Vězeňské služby ČR Markéty Prunerové dostal Kocourek nové místo na generálním ředitelství, kde bude působit jako analytik.

Policie stíhá dozorce, kteří za mříže vnášeli drogy

Od 1. srpna do skončení výběrového řízení byl vedením věznice pověřen Jiří Mach, bývalý zástupce ředitele ve věznici Mírov.

Drogy ve Valdicích ukazují na systémové nedostatky v ostraze věznic. Policie stíhá dozorce, kteří se podíleli na distribuci drog a dalšího nelegálního zboží do vězení.

„V tuto chvíli probíhají šetření ze strany kontrolních a policejních orgánů. Zapojeno je ministerstvo spravedlnosti, Vězeňská služby ČR a některé podněty byly předány orgánům činným v trestním řízení," řekla Prunerová deníku Právo.

Ve věznicích se udělá přísný pořádek, slíbil náměstek Volák

„Máme už sadu konkrétních bezpečnostních opatřen, která počítají se zpřísněním režimu návštěv nebo vstupu a vynášení předmětů z věznice. Organizační změny se dotknou i strážní služby," oznámil Volák. Dodal, že se ve věznicích udělá přísný pořádek.

Na obchod s drogami ve Valdicích upozornila média na konci června. Jeden z vězňů popsal strukturu černého trhu za mřížemi. Jako důkaz z věznice odeslal zásilku pervitinu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…