Stráský se nechává ovlivňovat byznysmeny, myslí si kníže

06.08.2011 12:13

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) v rozhovoru pro Lidové noviny ostře kritizuje ředitele národního parku Šumava Jana Stráského. Kníže tvrdí, že Stráský jedná pod vlivem regionálních byznysmenů.

Stráský se nechává ovlivňovat byznysmeny, myslí si kníže

Schwarzenberg prohlásil, že by Stráský měl zvážit setrvání ve své funkci. Ministr zahraničí je zároveň vystudovaný lesník.

Stráský byl turistický funkcionář bez znalostí lesníků a ochránců přírody

„Chce pohádkový park s hustými lesy. Je k tomu tlačen i obcemi, které by chtěly národní park zrušit a zřídit tam sjezdovky, usadit tam developery... Stráský byl turistický funkcionář, který nemá znalosti ani lesníků, ani ochránců přírody. Být jím, zamyslel bych se, jestli mám ještě kompetenci to zvládnout," řekl Schwarzenberg v rozhovoru pro Lidové noviny.

SLEDUJEME téma Boj o Šumavu

Podle knížete ovlivňuje kácení stromů na Šumavě „ilegitimní kníže z Hluboké" Pavel Dlouhý (podnikatel a politik ODS). „Jako Dlouhý má dlouhý prsty. V jižních Čechách se v lesnictví bez Dlouhého nic neděje. A on ví, že z pošumavských lesů je velmi kvalitní dříví," tvrdí Schwarzenberg.

Za kácením je možná „kníže z Hluboké"

Na výroky ministra zahraničí zatím Stráský nereagoval. Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS) ale odmítl, že by národní park měly v budoucnu zastavit sjezdovky nebo obytné domy.

„Moc bych si přál, aby se předseda TOP 09 ve svém názoru mýlil. Věřím, že starostové obcí jeho i veřejnost přesvědčí o skutečných představách života a rozvoje parku," vyjádřil se Chalupa pro LN.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…