Nešéfuje Hájek Klausovi? Komentátor hodnotí působení vicekancléře

07.08.2011 18:57

Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek proslul svými kontroverzními výroky k nejrůznějším aktuálním tématům. Nad jeho zatím posledním výrokem na adresu gayů a lesbiček se zamýšlí řada českých komentátorů. Jak dlouho budeme muset tyto projevy z Hradu ještě snášet, ptá se komentátor Martin Fendrych.

Nešéfuje Hájek Klausovi? Komentátor hodnotí působení vicekancléře

Prohlášení vicekancléře prezidenta republiky Petra Hájka, které pronesl na adresu průvodu gayů a lesbiček Prahou vyvolalo reakci nejn za hranicemi českého státu, ale také u řady českých komentátorů. Hájek pro server ParlamentníListy.cz prohlásil, že festival homosexuálů je nátlakovou akcí a demonstrací ideového vidění světa.

Extrémně pravicová hradní partička

Komentátor serveru Týden.cz Martin Fendrych se ve své glose pozastavuje nad tím, proč si prezident Klaus stále drží ve svém týmu muže, který hýří kontroverzními výroky. Hájek mezi jiným okomentoval také zásah proti bin Ládinovi.

SLEDUJEME TÉMA HÁJEK A HOMOSEXUÁLOVÉ

„Proč Klaus Hájka nevyhodí? Podle některých hlasů z Hradu je vztah do jisté míry převrácený: Hájek údajně silně ovlivňuje Klause, je jeho ideologický guru. Pokud by to tak bylo, pak můžeme chápat, že se Hájek na Hradě tak drží. Pokud to tak není, pak zřejmě stačí, že si Hájek a Klaus velmi dobře rozumějí," píše komentátor Fendrych.

K věci: Klausův Hájek: Bin Ládin je jen fikce

V této souvislosti je třeba dodat, prezident Klaus se zastal také personálního šéfa ministerstva školství Ladislava Bátory, který je spojen s iniciativou D.O.S.T. a se svými místy kontroverzními názory se netají. Komentátor připomíná, že z Hradu zazněly i jiné soudy. Exprezident Havel byl označen za radikálního neomarxistu a došlo i na zpochybňování soudu se žháři z Vátkova.

Dále čtěte: Proces se žháři z Vítkova? Jako padesátá léta, míní Hájek

„Zároveň je v tom obří dávka populismu. Nadávat na EU, posmívat se gayům, vydávat je za devianty, zpochybňovat soud nad žháři z Vítkova, vzývat národ, to je úroveň fotbalových fanoušků demolujících stadion. Co s tím? Musíme to nějak překlepat ještě dva roky," uzavírá Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…