Primátorka Liberce: Chceme dál bojovat proti korupci

08.08.2011 14:17

Primátorkou Liberce je Martina Rosenbergová (ČSSD). V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz říká, že většina očekávání, se kterými šla na radnici, se splnila. Odstranila podmínky na péči k získání bytu v domech zvláštního určení, přijala protikorupční opatření a začala s budováním hospicu ve městě.

Primátorka Liberce: Chceme dál bojovat proti korupci

V dalších letech se Rosenbergová plánuje držet hlavně programového prohlášení. „Připravujeme několik projektů v rámci IPRM nebo jiných dotačních titulů, snažíme se vybírat projekty, které obyvatele našeho města zajímají. Chystáme změny organizační struktury magistrátu, kam bude kromě jiného nově patřit útvar hlavního architekta. Od září budeme v rámci otevřenější komunikace pořádat „Dny otevřených dveří primátorky"," říká.

Konstruktivní opozici vítám 

Zároveň by primátorka chtěla přestat zbytečně centralizovat obchodní domy a hlavně naplňovat potřeby občanů. Opozici také hodnotí spíš kladně. „Opozice musí být součástí každého vedení města. Je-li konstruktivní, pak její podněty vítám. Pokud je opozicí ve smyslu, že kritizuje úplně vše a sama nepředkládá žádné návrhy, tak je její pozice zbytečná," uvedla.

V Liberci je tomu prý podobně. „V našem městě je to tak napůl. Přesto moje filozofie je taková, že koalice a opozice musí být partnerem, a společně pracovat ve veřejném zájmu občanů města. Pokud se budou schopné dohodnout, pomine doba, kdy při výměně stran ve vedení dochází k rušení kroků předchůdců. Je to krok dopředu a zpátky, a neustále se to opakuje. My ale potřebujeme jít dopředu."

Čtěte více:
Liberec: Uvažujete o koupi pozemku? Věnujte pozornost tomuto varování
Liberec: Videozáznamy ze zastupitelstva se archivovat nesmí, za porušení hrozí pokuty
Jaroslav Tauchman: Hrátky s propagandou a veřejné prostředky
Vedení Liberce jedná o tom, jak vhodně naložit s areálem Lesního koupaliště

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…